• idag
  15 jan
  -9°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  16 jan
  -6°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  17 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Högskolan utökar distansundervisningen

Skola & utbildning | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Fler studenter ska läsa på distans.
Foto: Anna Warner/arkiv
Högskolans rektor Lars Niklasson uppmanar nu institutionerna att utöka distansundervisningen.

– Det förändrade coronaläget gör att vi behöver ändra vårt grundläggande förhållningssätt för att ta det samhällsansvar vi är skyldiga att ta. Vi behöver nu tänka distansundervisning om det är möjligt och campusundervisning om det behövs. Det här förhållningssättet ska gälla resten av terminen, säger högskolans rektor Lars Niklasson i ett pressmeddelande.

Avgör själva

Sedan terminsstarten har högskolan haft en reducerad nivå av campusundervisning och alla föreläsningar för över 50 personer har getts på distans.

Nu kommer antalet studenter på campus minska ännu mer och högskolans fem institutioner får möjlighet att själva avgöra vilka utbildnings- och examinationsmoment som kan konverteras från campus till distansform.

Hur stor del av undervisningen som blir på distans kommer att skilja sig åt mellan institutionerna, men också mellan olika utbildningar och kurser.

Distans fungerar inte

– Det finns utbildnings- och examinationsmoment som inte kan utföras på distans, även om vi skulle vilja det. Det kan bero på att det inte går att ändra i planeringen på så kort tid, att utbildningen kräver en viss utrustning som finns på högskolan eller att rättssäkerheten vid en tentamen inte går att upprätthålla vid distans, förklarar Lars Niklasson.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.