Födelsedag 7 november

Födelsedagar
PUBLICERAD:

Sigrid Olsson

102 år fyller den 7 november Sigrid Olsson, Tibro. Hon är född och uppvuxen i Skara tillsammans med föräldrar och sju syskon, alla flickor. Pappan var konduktör på järnvägen och modern hemmafru.

Efter utbildning på Skara Folkskola lärde hon sig hushållsgöromål samt att sy och väva på Ådalens kyrkliga fortsättningsskola i Habo 1937. Vävning har alltsedan dess varit Sigrids favorithobby. På kvällskurser lärde sig Sigrid maskinskrivning och kontorsadministration. 1937 anställdes hon som kontorist på Alfred Beckmans Spannmåls- och foderaffär i Skara där hon stannade fram tills hon bildade familj.

1956 flyttade Sigrid till Tibro där hennes make fick arbete som lärare. Sigrid bor på Snickarhöjden och ägnar dagarna åt att läsa böcker, titta på tv och se folklivet som passerar utanför den inglasade balkongen. Hon är glad över att dagverksamheten Solsidan har öppnat upp igen så att hon kan fortsätta med sin hobby att väva dukar. Sigrid har tre barn, åtta barnbarn och sex barnbarnsbarn. Sigrid har länge planerat för sin 102-årsdag men på grund av rådande omständigheter får kalaset senareläggas.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.