Födelsedag 8 november

Födelsedagar
PUBLICERAD:
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Heimo Turunen

70 år fyller den 8 november Heimo Turunen, Skövde. Han är född i Joensuu, Finland. Heimo har jobbat på Volvo gjuteri, på Käkeläs möbler i Västerås samt varit skogshuggare. 1970 flyttade han till Sverige för att jobba på Volvo. Nu har han flyttat tillbaka till Skövde efter 30 år i Västerås för att komma närmare sin dotter.

Heimo älskar att vara ute i naturen sommar som vinter. I yngre dagar sprang han mycket och åkte skidor och även tävlade för Finska föreningen i skidor. Nuförtiden tar han det lugnt och njuter av bastu och livet som pensionär. Han hjälper även sin dotter med småsaker runt hennes lilla gård.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.