Nu laddas det om för SM-finaler

Ridsport
PUBLICERAD:
Peder Fredricson var felfri på Grevagården på fredagen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Juniorer och young riders har tagit sig igenom två omgångar, seniorerna en. På söndag är det dags att fördela SM-medaljerna på Grevagården.

Det handlar om inomhus-SM i hoppning där Trollhättans Sportryttare står som arrangör på Grevagården utanför Skövde.

Startfälten till söndagens finaler för juniorer och young riders är nu klara efter två omgångar. Klar för start i young riders-finalen är bland andra Linus Herzig från Lerdala, tävlandes för Hagen Ridsportsförening med Greyson PH.

Dubbelt felfri

Seniorerna har ridit den första SM-omgången över 1,50-hinder. Startfältet består av 45 ekipage varav sju av dem gick felfritt genom den första omgången. Bland dessa fanns Österlens Ridklubbs Peder Fredricson som var felfri med både H&M Christian K och H&M Crusader Ice.

Vann fredagens seniorkval gjorde Jennifer Jonsson, Dagstorpsortens Ryttarförening med Qlara. Peder Fredricson med H&M Crusader Ice var tvåa, Vellinge Hästsportsförenings Jörgen Larsson med Casillia var trea.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.