Hoppa till huvudinnehållet

Sävehof gick inte att stoppa

Publicerad:
Det krävdes mycket för att försöka få stopp på Sävehof, visst här gick det bra, men totalt sett var Partillelaget numret för stort.
Det krävdes mycket för att försöka få stopp på Sävehof, visst här gick det bra, men totalt sett var Partillelaget numret för stort. Foto: Erica Augustsson

Skövde HF hängde med Sävehof en kvart, sedan skärpte Partillelaget försvarsspelet och gled ifrån till en sexmålsledning i paus. I andra höll laget greppet och hemmatjejerna lyckades aldrig skapa någon nerv i matchen. SHF föll med hela 14-30.

Skövde HF:s tränare Rasmus Poulsen säger till SLA:

Sävehof klassen bättre

– Vi har några bra matcher bakom oss men här faller vi lite tungt i dag mot ett topplag. Sävehof är en bra maskin som bara kör på.

Pigg start

Hemmalaget kunde första gången för säsongen ha med samtliga sina fyra danskor i en hemmamatch. Målvakten Josephine Nordström och hårdskjutande Nikoline Lundgreen har varit med hela tiden, Edita Nukovic och Ilda Kepic har gjort comeback efterhand där knäproblemen förbättrades.

Nikoline Lundgreen blev lagets bästa målskytt.
Nikoline Lundgreen blev lagets bästa målskytt. Foto: Erica Augustsson

Danskorna bjöd också på en riktig kanonstart. Skövde HF gick till en 3–0-ledning under matchens två första minuter. Nikoline Lundgreen gjorde 1–0 efter en snygg framspelning från Ilda Kepic. Nukovic fyllde på med 2–0 och sedan visade Ilda Kepic att hon har ett vasst skott.

Egentligen var inledningen det roligaste för hemmalaget i den här matchen. Varken Kepic eller Nukovic kan matchas fullt ut. Den förstnämnda bara tio minuter per halvlek.

Nu kanske det inte hade hjälpt. Sävehof är som bekant ett mycket bra lag och de jobbade sig in i matchen efterhand. Det stod 6–7 på tavlan efter drygt 15 minuter. I paus stod det 7–13.

Axnér tror på EM trots läget

Skövde HF hade stora problem att få till sina avslut och dessutom blev det en hel del bortkastade bollar och tekniska fel.

Faktum är att laget gjorde tre mål under matchens första två minuter och sedan fyra på resterande 28. Inte lätt att pressa Sävehof då.

Att släppa in 13 mål är dock helt okej mot ett topplag.

Ännu en förlust

I andra halvlek fick inte Skövde HF till det alls. Sävehof spelade på och kunde vinna med 16 bollars övervikt.

lda Kepic har gjort comeback och spelade tio minuter i varje halvlek.
lda Kepic har gjort comeback och spelade tio minuter i varje halvlek. Foto: Erica Augustsson

Att Sävehof vinner mot Skövde HF är naturligtvis ingen överraskning. I seriespel har SHF vara vunnit en av de senaste 28 inbördes möten.

Vinsten kom för nästan exakt tre år sedan då laget vann med 24–20 i Partille Arena.

Artikeltaggar

HandbollJosephine NordströmNikoline LundgreenRasmus PoulsenSHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.