• idag
  20 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  -0°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Stipendieutdelning inom Götiska förbundet

Läsarnas
PUBLICERAD:
Vilhelm Moqvist 2020 års Ungdomsstipendiat hos Skaraborgska Commendörer.
Foto: Johny Lindell

I samband med de fem skaraborgska Brödragillenas gemensamma Högtidsloge i Varnhems kyrka den 25 oktober 2020 tilldelades Vilhelm Moqvist, Götene, Götiska Commendörers Ungdomsstipendie för 2020. Vilhelm som är 16 år har efter grundskolan i Götene påbörjat musikstudier vid Musikgymnasiet i Liljeholmen, Stockholm, där han som enda elev till Sveriges framgångsrikaste pianist Roland Pöntinen utbildar sig för att bli en pianist med världen som arbetsfält.

Gällande regler för stipendiefonden anger att mottagare ska vara uppväxt eller boende i Skaraborg. Stipendiet kan utdelas till ungdom upp till 25 års ålder. Genom stipendiet vill de Götiska Commendörerna i Skaraborg bidra till att väcka och vidga intresset för svensk kultur och natur.

Vid Högtidslogen utdelades också ett antal utmärkelser till välförtjänta Götiska bröder.

Stefan Andersson erhöll Förbundets förtjänsttecken i silver samt Sven Lindberg tilldelades Förbundets förtjänsttecken i guld. Båda för det mångåriga arbete som de, på olika sätt, nedlagt i Förbundet. De tillhör båda Afzeliuslogen, Skara och är bosatta i Skövde.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.