Hoppa till huvudinnehållet

SAIK tog kliv mot nytt kontrakt

Publicerad:
Viktor Granath med broder Villiam på ryggen. Det var bröderna Granath som fixade segermålet.
Viktor Granath med broder Villiam på ryggen. Det var bröderna Granath som fixade segermålet. Foto: Erica Augustsson

Efter tre raka förluster kunde Skövde AIK vinna igen. Det satt hårt åt mot Karlskrona som åker ur. Med nio minuter kvar av ordinarie tid avgjorde Viktor Granath, SAIK vann med 2–1.

Ännu en gång hade Viktor Granath gjort ett mycket viktigt mål för sitt lag. Visst, det återstår två omgångar, men kanske var detta målet som såg till att kontraktet fixades. SAIK har nu 37 poäng och håller marginalen till strecken i botten.

Mikael Lindgren som tog över rollen som huvudtränare när Stefan Strind valde att lämna för några veckor fick uppleva sin första seger i sin nya roll. Detta efter raka tre förluster.

– Klart att det är skönt att vinna, framför allt är det glädjande att vi lyckades få till ett trendbrott för gruppen, säger Lindgren och fortsätter:

– När det gäller mig själv har jag inte funderat så mycket. Jag har varit med så länge att jag vet hur det kan vara ibland.

Mörk satte ettan

Karlskrona spelade helt utan press. Nedflyttningen blev klar även i teorin i förra omgången.

– Visst, men det är ändå inte en så lätt match som man kan tro, säger Lindgren.

Så var det också. Karlskrona är vasst framåt och periodvis uppträdde SAIK passivt.

– Det sitter i huvudet på spelarna efter förlusterna, därför är jag verkligen glad över att vi klarade att vinna till slut, säger SAIK-tränaren.

SAIK tog mycket viktig seger

Skövde AIK gjorde en godkänd första halvlek och Mikael Mörk nickade in ledningsmålet efter 25 minuter. Han förvaltade Samuel Sörmans inlägg på bästa sätt.

Nu skulle ändå Karlskrona kvittera innan pausvilan. Lukas Lilja tappade bollen på mitten. Hemmalaget ställde om snabbt och Alexander Pettersson satte bollen bakom en utrusande Markus Fröjd som var tillbaka i målet efter sjukdom och gjorde ett säkert intryck. Målet var han chanslös på.

Lyckade byten

Målet gav hemmalaget energi och de inledde andra halvlek vasst och hade några hyggliga lägen. SAIK såg under en period av andra halvlek åter passivt ut och känslan att man inte hade råd att förlora såg ut att smyga sig in.

SAIK-ledningen valde att göra fem byten i andra halvlek. Något som säkert bidrog till att få fart på benen sista kvarten då laget avgjorde.

– Vi har en bra bredd och det ingår i planen att få in pigga spelare. Det har ingen större betydelse vilka som börjar och slutar matcherna. Vi behöver alla, säger Mikael Lindgren.

Segermålet var riktigt vackert. Samuel Sörman, som var lagets bästa spelare, drev upp anfallet, hittade Villiam Granath på högerkanten som skickade in bollen i mitten till broder Viktor som satte bollen behärskat.

Ett riktigt snyggt fotbollsmål och det viktigaste hittills den här säsongen.

Artikeltaggar

Ettan södraFotbollMarkus FröjdMikael LindgrenMikael MörkSkövde AIKStefan StrindViktor Granath

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.