• idag
  15 jan
  -9°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  16 jan
  -6°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  17 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bygg en ny skola på gamla järnvägsområdet

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Jesper Sydhagen

Nu har vi läst och hört alla möjliga och omöjliga förslag angående om- och nybyggnad av Strandskolan under säkert de två senaste åren. Det har stötts och blötts lämpliga platser, olika utföranden och hela tiden stött på det ena problemet efter det andra.

Det senaste förslaget är att först bygga en tillfällig skola cirka 100 meter norr om den befintliga. Därefter riva den gamla skolan och sedan uppföra en ny skola på den ursprungliga skolans plats och sedan riva den tillfälliga. Kostnaderna för dessa vansinniga idéer tas det tydligen ingen hänsyn till. Att man sedan får överklaganden för att planerad byggnad kommer att bli för hög försöker man att "blinda bort" för att man glömt att räkna med byggnadens totala höjd, alltså ända upp till taknock. Ja, man tar sig för pannan och suckar.

Nu har jag följande förslag, som jag hoppas att alla berörda prestigefyllda politiker i lilla Karlsborg kan ta till er: Bygg en ny fin ändamålsenlig skola på gamla järnvägsområdet i Karlsborg. Jag vet att detta område först måste saneras, men vad väntar ni på? Sätt igång i morgon. Kostnaderna ska Statens järnvägar stå för, och någon gång ska väl området saneras i alla fall eller hur? Då placeras skolan på en plats som knappast kommer att överklagas av någon som störs av förstörd utsikt. Bygg dessutom en tunnel under Storgatan mellan Karljohansskolan och den nya skolan så behöver barnen inte korsa nämnda gata. Denna jättestora yta mitt i Karlsborg skulle bara må bra av att användas till något vettigt istället för att som idag bara stå tom och växa ogräs på. Ytan som frigörs när Strandskolan rivs bör göras om till park och fritidsområde för bad och naturälskande karlsborgare.

Ingemar af Vaberget

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.