• idag
  20 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  22 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  -0°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Dags för folkomröstning?

Insändare
PUBLICERAD:
Strandskolan.
Foto: Anneli Malm
Replik till Lina Davidsson (S) i SLA 3/11 och Kenth Janderberg i SLA 4/11.

Angående Strandskolan och Carl Johanskolan.

Mina åsikter har ingenting att göra med socialdemokratiska ideologin Lina Davidsson (S), den kan jag, utan om att förvalta våra skattekronor på bästa sätt. Det handlar heller inte om rättshaveri utan om demokrati Kenth Janderberg. Vi ska värna om alla i vår fina kommun.

De flesta kommuner bygger sina skolor i utkanten av centrum och det kanske finns en orsak till det. Finns bara fördelar att bygga skolan i Norra skogen. Stor andel av barnfamiljerna bor i Norra skogen vilket innebär att barnen inte behöver cykla till och från skolan intill en hårt trafikerad väg. De får närhet till naturen, mindre trafik, lugnare miljö, närhet till Svartfjällsviken bad. Det behöver då heller inte byggas en tillfällig skola för barnen att gå i medan den nya byggs, och det är inte att dra barnen i långbänk, Kenth Janderberg. Tror heller inte lärandet i skolan beror på om barnen har sjöutsikt eller inte.

Att kunna sälja attraktiva tomter som lockar fler invånare till Karlsborg genererar mycket pengar som kommer oss alla till godo genom fler som betalar skatt. Skulle önska att även industritomterna inklusive KEAB på Västra vägen kunde flytta utanför centrala Karlsborg. Där kunde vi bygga ännu fler lägenheter och villor. Många av våra äldre vill bo i lägenhet i centrala Karlsborg.

Dags för folkomröstning kanske.

Fundersam

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.