Födelsedag 13 november

Födelsedagar
PUBLICERAD:

Finn Gunnar Rosenvinge

70 år fyller den 13 november Finn Gunnar Rosenvinge, Forsvik. Han är uppväxt vid kusten i Trøndelag, Norge.

Finn Gunnar började jobba på en fiskebåt i Nordsjön och Barents hav när han var 15 år. Livet som fiskare fortsatte sedan under åren framöver. På 70-talet gick turen till Västafrikas kust där det fiskades makrill och fångsten levererades sedan till ett fabriksskepp som låg ute på fiskefältet. Han var också med på fiske i närheten av New Foundland. Efter många år på fiskebåtar blev det en tid på båt med godstransport längs norska kusten, Polen, Frankrike, Danmark, England, Tyskland och Nederländerna.

Efter att Finn Gunnar bildat familj och fått två barn, ville han jobba på land och startade en maskinentreprenörsfirma. Nu blev det arbete med att bygga vägar, skogsbilsvägar och flygplats. Det var spännande år, tycker Finn Gunnar. Sista delen av arbetslivet jobbade han under 12 år på tekniska avdelningen i kommunen där han bodde, med ansvar för väghållning. Cirkeln slöts då han började arbeta på en bilfärja, där han var i 9 år tills han gick i pension 2016.

Tillsammans med sin fru planerade Finn Gunnar att flytta till Sverige när bägge blev pensionärer och 2010 köpte de den lilla röda stugan i Forsvik och påbörjade en restaurering. Sommaren 2016 flyttade de slutligen från Norge till Forsvik.

Finn Gunnars främsta intressen är jakt, fiske och friluftsliv.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.