• idag
  15 jan
  -9°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  16 jan
  -6°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  17 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vissa resor blir lite dyrare

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Sören Turesson
Replik på en insändare som publicerades den 7/11: ”Höjda priser drabbar äldre”.

Tack för dina synpunkter.

Den 4 november gjordes vår zonindelning om och 70 zoner blev till tre. Med större zoner och färre biljetter blir det enklare att resa kollektivt. Det ger oss goda förutsättningar för att på sikt öka det kollektiva resandet, vilket gynnar alla i regionen.

Priserna blir enhetliga så att det kostar lika mycket oavsett i vilket zon du reser. Det innebär att du kan resa inom hela zon C på en enkelbiljett för 34 kronor. Det innebär också att de som har seniorbiljetter numer kan resa inom hela zonen som seniorens kommun tillhör, och inte bara inom kommunen.

Den nya zonindelningen innebär också att vissa resor blir lite dyrare. Det verkar på din insändare som att detta gäller för din resa. Det framgår inte hur du reser men vi välkomnar alla synpunkter på zonindelningen. Kontakta vår kundservice på 0771-41 43 00 eller via vår hemsida.

Ellen Pileblad, Västtrafik

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.