• idag
  17 jan
  -5°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vandring längs Hjoåns dalgång

Läsarnas
PUBLICERAD:

I lördags anordnade Friluftsfrämjandet i Hjo en vandring längs naturreservatet Hjoåns dalgång. Vi var tio deltagare som samlades vid Hjoåns mynning i Vättern för att påbörja vandringen uppströms. Vädret var först mulet för att sedan övergå till en solig höstdag. Hjoån sträcker sig från Mullsjön ner mot Vättern och det finns många skyltar som berättar om dalgångens historia, dess kvarnar och dammar. Hjoån är viktig för reproduktion av harr och öring men vi såg bara någon enstaka öring då det var sent på leksäsongen. Även strömstaren siktades. Vid Herrekvarn intog vi fika vid en solglänta för att därefter vända tillbaka mot Vättern.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.