• idag
  17 jan
  -3°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Stavgång med fågelmatning

Läsarnas
PUBLICERAD:
SPF Seniorerna Skövdes stavgångare efter rasten i blåsippsbacken.

Inger Fredriksson är fenomenal på att hitta fina och intressanta sträckningar på SPF Seniorerna Skövdes ”stavgång med Inger”. Det är två timmars stavgång med naturfika och det har alltid varit något utöver den fysiska aktiviteten som tilltalat de deltagande seniorerna.

Stavgångarna fick upp pulsen ordentligt i den långa sugande uppförslutningen från Billingehov längs Inga Karls väg och den gamla grusvägen upp till raskanten på Billingen. Väl uppe var belöningen att besöka Christers fågelmatning i en glänta precis vid rasbranten.

Christer höll som bäst på att fylla alla fågelmatningsholkarna med nötter och frön när vi kom. Han berättade om sin verksamhet: Han har matat fåglar i gläntan i 15 år! Under tiden november t.o.m. april under alla dagar i veckan är Christer på plats och fyller på matningen. Det går åt mycket frön och nötter, bara på de två veckorna i år har det gått åt drygt 30 kg. Som belöning får Christer besök av många olika fåglar, och just när vi stannade till var där blåmes, talgoxe, svartmes, tofsmes och talltita. Fåglarna har blivit så vana vid Christer att de äter ur handen på honom. När vi besökte var det en blåmes som satte sig på den utsträckta handen och tog några frön. Det fanns många fåglar som bara hördes - kanske att de var reserverade mot de många besökarna - bl.a. domherre och den ovanliga nötkråkan. Många känner till Christers fågelmatning och besöker platsen och gläds åt att få mata en svartmes eller att titta på en flock stjärtmesar. Det är aktningsvärt det som Christer gör, att på eget initiativ och på egen bekostnad göra insatser som gläder både fåglar och människor.

Tillbakavägen gick genom det nybyggda bostadsområdet Gustavsberg, med sina fashionabla villor och fantasifulla trädgårdar.

Det var ännu en uppskattad stavgång med Inger. Nästa möjlighet blir nästkommande måndag med start från Billingehovs parkering.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.