• idag
  16 jan
  -3°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  17 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm

Jackon nyanställer när nya produktionslinjen startar upp

Näringsliv
PUBLICERAD:
Tommy Ekberg, maskinoperatör. Johan Erdhage, maskinoperatör. Lars Erik Johannesen, projektledare vid det allra första EPS-blocket som tillverkats i Skövde.
Foto: Jackon
Skövdeföretaget Jackon som producerar isoleringsmaterial har nu dragit igång sin nya produktionslinje. I och med att produktionen tar fart i den nya fabrikslokalen planeras också för åtta nya tjänster.

Jackon satsar i Skövde och i början av november producerades det första blocket av isolationsmaterialet EPS (expanderad polystyren.) Produktionen kommer att ske i en renoverad lagerbyggnad och med en ny tillbyggnadsdel blir fabriksytan totalt cirka 4 000 kvadratmeter.

Målet är att den nya produktionslinjen ska vara i full drift innan årsskiftet, och trots flera utmaningar på grund av coronapandemin har Jackon lyckats nå sin målsättning. Det har varit ett intensivt arbete under de senaste månaderna för att få allt på plats innan utgången av 2020.

- Jag ser fram emot att kunna fira vår nya produktionslinje med en ordentlig invigning och att kunna guida våra kunder runt i fabriken, men på grund av coronasituationen får det bli vid ett senare tillfälle, säger Sören Eliasson, fabrikschef på Jackon Skövde.

Blocken som tillverkas kommer att skäras ner till skivor av olika storlek beroende på användningsområde och säljas till byggbranschen som Jackopor, en av Jackons första och bästsäljande produkter.

Nyanställer i Skövde

Rekryteringen är redan igång med intervjuer för nyanställningar för att kunna möta upp en ökad efterfrågan av olika produkter.

– Vi kommer att hantera alla nyanställningar i etapper men i första läget rör det sig om åtta nya heltidstjänster vid vår fabrik i Skövde, säger Sören Eliasson.

Ny produktionslinje, nya logistiklösningar, huvudkontor och kompetenscenter. Och nu satsar Jackon på att göra Skövde till centrum för verksamheten i hela Mellansverige.

Under 2021 lanseras det nya konceptet Jackon Närbil som bland annat innebär att man erbjuder sina kunder i området en möjlighet att välja leveranser med trucklossning och leveranser till obemannade byggarbetsplatser.

Utöver självförsörjande tillverkning av XPS och nu också EPS kommer man även att lagerföra ett komplett sortiment av systemprodukter så att hela beställningar ska kunna levereras direkt från Skövdefabriken till kunder i närområdet.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.