• måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Promenad runt Åsbotorpssjön

Läsarnas
PUBLICERAD:
Foto: Göran Hermansson

Den 18 november gick 13 PRO:are i Skövde på en promenad runt Åsbotorpssjön. En trevlig handikappvänlig promenadslinga på cirka 2 km med vacker utsikt över Skövde. Det var en idealisk, uppskattad och lämplig promenad i coronatider. Efter turen runt sjön gick vi genom Billingens stugby & camping, besökte S:t Lukaskyrkan som rymmer 80 personer. Kyrkans form är inspirerad av en öppen snäcka. Kyrkan och det vackra korsförsedda fönstret utanför blev riksbekant genom tv-programmet "En konstpaus i kyrkan", där ett filmteam följde altartavlans förändring med ljusets växlingar under dygnet. S:t Lukas kyrka uppfördes 1970. En del hann också med att titta ut över skidbacken både utomhus och från Billingehus matsal där promenaden avslutades med fika. En liten grupp i en stor matsal med egna fönsterbord. Dagens frågor ersattes av några frågor om höstens promenader.

I en anonym enkät uppgav samtliga att de var mycket nöjda med promenaderna, både den muntliga och skriftliga informationen och val av områden. Göran Hermansson som ordnat med promenaderna fick ett stort tack. Göran informerade också kort om Västtrafiks nya zonindelning som gör att alla som fyllt 75 år kan resa gratis inom zon 3 med Västtrafik t.ex. till Vara, Borås, Lysekil och Strömstad. Något som väckte intresse på sikt när coronatiderna förändrats. Nästa onsdag 25 november, är det höstens sista PRO-promenad, den går runt Boulognersjön med korvgrillning.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.