• måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Grahns förvärvar produktionen av Bravokola

Näringsliv
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Jesper Lööw på Grahns konfektyr gläds åt att man tar över produktionen av Bravokola.
Foto: Jonathan Ström
Grahns Konfektyr AB tar över Bravokola och flyttar tillverkningen av den klassiska kolan med rutigt omslagspapper till Skövde.

Bravokola gjordes ursprungligen av Larsson och Söner i Hälsingland och dök upp i butikerna redan på 1930-talet. 2009 tog Fagerströms Karamellfabrik i Hudiksvall över produktionen och nu är det alltså dags för ännu en flytt när Grahns Konfektyr i Skövde förvärvar receptur, varumärket och produktionsutrustning.

– Vi är hedrade av att få möjligheten att utveckla detta klassiska konfektyrvarumärke och ser stora möjligheter att utöka distributionen av produkten i Sverige, både inom lösvikt och förpackat. Vi tycker att fler svenskar skall få tillgång till denna fantastiska och klassiska kola, säger Jesper Lööw på Grahns Konfektyr i ett pressmeddelande.

Kolan tillverkas fortfarande enligt originalreceptet och finns i ett antal olika smaker. Från och med årsskiftet ska produktionen ske i Skövde.

– Vi är supertaggade inför produktionsstarten i januari, fortsätter Jesper Lööw.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.