Hoppa till huvudinnehållet

Ulvåkers IF får mest stödpengar: "En hjälp som ger hopp"

Publicerad:
Ulvåkers IF fick ställa in Ulvacupen för första gången sedan 1973. Nu får de pengar i kompensationsstöd.
Ulvåkers IF fick ställa in Ulvacupen för första gången sedan 1973. Nu får de pengar i kompensationsstöd. Foto: Johan Espefält

Idrottsföreningar har fått besked om kompensationsstödet för perioden juli-september. Ulvåkers IF är den klubb i Västra Götaland som får mest pengar, 810 000 kronor.

Ordföranden Mattias Frisk är både glad och lättad över det positiva beskedet:

– Det här betyder mycket och ger oss möjlighet att jobba vidare på ett positivt sätt, även om det naturligtvis är fortsatt tufft och ovisst.

Faktum är att det bara är tio klubbar i hela landet som får mer pengar än Ulvåkers IF och det handlar om stöd för att Ulvacupen och bingon fick ställas in.

Ulvacupen skulle ha genomförts för 48:e gången och flyttades från juli till augusti, men coronapandemin gjorde att hela turneringen fick ställas in. Ulvacupen brukar samla drygt 200 lag och cirka 2 700 spelare.

När det gäller bilbingon fick hela säsongen strykas.

– Stödet är 60 procent av de budgeterade inkomsterna och är självklart en stor hjälp och ger oss hopp inför framtiden. Vi har självklart väldigt glada över att vi får så mycket pengar, fortsätter UIF:s ordförande.

Mattias Frisk, ordförande i Ulvåkers IF.
Mattias Frisk, ordförande i Ulvåkers IF. Foto: Johan Espefält

Stödet som Riksidrottsförbundet fördelar baserar på hur stor förlust som föreningen gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbats värst för mest pengar.

Totalt sett i landet får föreningarna i snitt 44 procent av det belopp som de ansökte om.

Summan som Ulvåker får sticker ut rejält. Skövde AIK är den lokala klubb som för näst mest, 193 000 kronor.

Elitklubbarna, i till exempel fotboll, ishockey och handboll, tilldelas pengar ur en särskild pott som fördelas av respektive idrottsförbund och ligaföreningar. Till denna kategori hör bland annat Handbollsligan herr, SHE dam samt Hockeyettan herrar där IFK Skövde HK, Skövde HF och Skövde IK ingår.

Riksidrottsförbundet skriver på sin hemsida att 2 123 föreningar tilldelas 158 miljoner kronor. Fler än 300 föreningar inom lagidrotternas högsta serier tilldelas 327 miljoner kronor för hela perioden juli till december. Ett hundratal föreningar med ett antal stora evenemang tilldelas stöd, exempelvis Cykelvasan och Lidingöloppet, med totalt 69 miljoner kronor.

Totalt utbetalas det 554 miljoner. Pengarna skall betalas ut nu på måndag.

Artikeltaggar

SportUlvacupenUlvåkers IF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.