Till minne

Familj
PUBLICERAD:
Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Kerstin Eeg-Olofsson Larson

Kerstin Eeg-Olofsson Larson, Skövde har avlidit i en ålder av 90 år. Hon växte upp i Sävedalen och tog realexamen i Göteborg. Genom sina föräldrar Hugo och Thea Eeg-Olofsson, som var aktiva i Missionskyrkan, Sävedalen, fick Kerstin med sig sin kristna tro.

I unga år tillbringade hon somrarna tillsammans med kusiner och släkt på Näset, Bergsjö i Värmland, där hennes farmor och farfar Jensi och Olof Olofsson och farbror Richard och faster Linnéa bodde.

Kerstin utbildade sig till folkskollärare och började arbeta först i Nyköping och Oxelösund. Hon arbetade sedan som lärare i många år, de sista åren innan pensionen som lärare för invandrare. Sommaren 1955 gifte hon sig med Nils-Gunnar Larson i Sankt Jakobs kyrka i Göteborg. Nils-Gunnar var bankman och de bodde under årens lopp på många olika orter såsom Ljungskile, Trollhättan/Vänersborg, Borås, Kalmar, Nybro och Skövde. Kerstin blev mamma till tre flickor; Jensie, Gudrun och Cissi (Cecilia).

Kerstin var aktiv inom Missionskyrkan med sång och musik. Hon spelade orgel och ledde körer. Hennes man Nils-Gunnar var också aktiv musiker i blåsorkestrarna. Kerstin och Nils-Gunnar var på senare år aktiva i Gideoniterna. På somrarna bodde de under många år i sin stuga på Öland.

Hennes intresse för släkten visade sig genom att hon ritade några släktträd. Tillsammans med sin kusin Torkel Eeg-Olofsson planerade hon en släktträff som ägde rum i Borås 1978.

Kerstins äldsta dotter Jensi fick namnet efter Kerstins farmor Jensi. Kerstins farfar Olof Olofsson var pionjärpastor och distriktsföreståndare i Svenska Missionsförbundet (numera Equmeniakyrkan). Kerstins pappa Hugo arbetade på SKF i Gamlestaden i Göteborg. Kerstins mamma Thea var hemmafru.

Torkel Eeg-Olofsson

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.