• idag
  16 jan
  -6°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  17 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Börjar inte debattnivån att bli lite väl låg?

Insändare
PUBLICERAD:
Kommunhuset, Karlsborg.
Foto: Åsa Lord
Replik. Vi får tacka Patrik Holm (KD) för hans debattinlägg i SLA den 16/11 angående seriositeten i SD Karlsborgs budgetförslag.

Med sitt inlägg så lyckas Patrik Holm (KD) sänka debattnivån till en för Socialalliansen osedvanligt låg nivå.

För faktum är att redan under kommunfullmäktigemötet den 26 oktober så påpekade Peter Lindroth att vi missat att yrka bifall till vår skattehöjning. Något som vi beklagade redan på plats under mötet. Men det räckte inte för Patrik Holm. Han har samma ryggmärgsreflex som många andra i Socialalliansen. Får man en möjlighet, om än aldrig så liten, så ska man kritisera SD.

Nu är det heller inte riktigt som Patrik Holm (KD) påstår i sitt inlägg. Skulle det ”värsta” ha inträffat och SD:s budgetförslag fått stöd i kommunfullmäktige så hade man med Karlsborgs likviditet kunnat ta pengarna ur kassan. Man hade inte behövt låna som Patrik Holm påstår.

Vad gäller seriositeten i budgeten så tycker Patrik Holm (KD) tydligen att det är seriöst att låta nämnderna starta år 2021 med stora underskott i förhållande till sina äskanden. Sämst är det för Barn- och utbildningsnämnden som jag skrev i mitt inlägg. Minus nästan 7 miljoner i förhållande till vad man äskat. Det tycker inte SD är ett seriöst sätt att behandla barn och ungdomar på i Karlsborgs kommun.

Förutom att Socialalliansen ”glömt” att äska pengar för engångskostnader för Stenbryggan och för förseningarna för Strandskolan. I värsta fall drygt 6 miljoner kronor. Men i det fallet kanske det är seriöst att låna till de utgifterna.

Slutligen så vill jag framföra att vi tackar vänligt men bestämt nej till erbjudandet om kurs hos KD. Vill nämligen inte riskera att hamna på samma låga debattnivå som Patrik Holm (KD).

Stefan Hallberg, Sverigedemokraterna Karlsborg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.