• idag
  15 jan
  -9°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  16 jan
  -6°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  17 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Brand i uthus riskerade sprida sig till villa

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Det brann i ett uthus i Axtorp, Horn, under måndagen.
Foto: Tobias Larsson Franzén
Ett uthus intill en villa i Axtorp, Horn, brann ner till grunden under måndagsförmiddagen.

När räddningstjänsten kom till platsen strax efter halv tio under måndagsförmiddagen stod uthuset i fulla lågor, vilka riskerade att sprida sig till det intilliggande boningshuset. Personalen kunde dock förhindra det genom ett snabbt agerande.

– När vi kommer dit är det inte långt i från att det ska ta sig i boningshuset. Några minuter till och då hade det nog fått fäste, men vi lyckades begränsa det till uthuset, säger inre befäl Johan Wahlström.

Uthuset, som använts för att ha höns i, fick brinna ner till grunden. Fåglarna fick man ut innan dess och varken djur eller någon boende kom till skada. Räddningstjänsten lämnade platsen vid lunchtid då man bedömde att faran var över.

Orsaken till branden är i nuläget okänd.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.