Vill sprida hopp med julshow

Publicerad:
 • När SLA besökte Lindholms lada pågick repetitionerna inför inspelningen av Pingstkyrkans julshow för fullt. Kristin Brohede sjöng O helga natt.
  När SLA besökte Lindholms lada pågick repetitionerna inför inspelningen av Pingstkyrkans julshow för fullt. Kristin Brohede sjöng O helga natt. Foto: Anna Warner
 • Det var inte bara artisterna som repeterade, utan även alla fotografer som måste hitta de rätta vinklarna. Linus Maajuui, fotograf och produktionsansvarig, var en av dem.
  Det var inte bara artisterna som repeterade, utan även alla fotografer som måste hitta de rätta vinklarna. Linus Maajuui, fotograf och produktionsansvarig, var en av dem. Foto: Anna Warner
 • Johannes Färnestav repeterade Go tell it on the mountain medan fotografen Linnea Rosenberg planerade för inspelningen. Sedan i våras har flera medlemmar i Pingstkyrkan fått lära sig att filma eftersom de sänder gudstjänst varje söndag.
  Johannes Färnestav repeterade Go tell it on the mountain medan fotografen Linnea Rosenberg planerade för inspelningen. Sedan i våras har flera medlemmar i Pingstkyrkan fått l… Foto: Anna Warner
 • Skärmar, stativ, kameror, rökmaskin, datorer och mängder med sladdar. Det går åt mycket teknik när julshowen ska filmas. Kristin Brohede repeterade sång och Linnea Rosenberg kameravinklar.
  Skärmar, stativ, kameror, rökmaskin, datorer och mängder med sladdar. Det går åt mycket teknik när julshowen ska filmas. Kristin Brohede repeterade sång och Linnea Rosenberg … Foto: Anna Warner
 • Chris Nshimiukiza är en av teknikerna och han hade koll på läget på skärmarna.
  Chris Nshimiukiza är en av teknikerna och han hade koll på läget på skärmarna. Foto: Anna Warner
 • Kenneth Lanner är en av fotograferna.
  Kenneth Lanner är en av fotograferna. Foto: Anna Warner
 • Publiken kommer även i år att få se The story of christmas men endast i digital form. Kristin Brohede och de andra sångarna och musikerna hade pälsat på sig för att kunna repetera i den kyliga lokalen. Linus Maajuui förberedde inspelningen.
  Publiken kommer även i år att få se The story of christmas men endast i digital form. Kristin Brohede och de andra sångarna och musikerna hade pälsat på sig för att kunna rep… Foto: Anna Warner
 • Publiken kommer att få höra Johannes Färnestav sjunga gospeln Go tell it on the mountain.
  Publiken kommer att få höra Johannes Färnestav sjunga gospeln Go tell it on the mountain. Foto: Anna Warner
 • Matilda Bladh är eventansvarig. Det betyder att hon bland annat fixar det viktiga fikat.
  Matilda Bladh är eventansvarig. Det betyder att hon bland annat fixar det viktiga fikat. Foto: Anna Warner

Det är stämningsfullt på ladans vind, men lite kyligt. Så flera deltagare har både jackor och mössor på när showen repeteras.

Pingstkyrkan ger även i år sin show The story of christmas, men endast i en digital version.

– Det går jättebra. Alla i produktionen är inte här samtidigt, och vi har munskydd och spritar händerna, säger Matilda Bladh, eventansvarig under Pingstkyrkans produktion av julshowen The story of christmas.

Julstämningen är här

Repetitionerna, och även inspelningen av showen, äger rum i Lindholms lada i Timmersdala. Trätaket, bjälkarna, de gamla hjulen och lamporna som hänger från taket ger en bra inramning, och trots regnet och rusket utanför så kan julstämningen infinna sig.

Det är dock lite kyligt i ladan, som mest används för festligheter sommartid, så de flesta av deltagarna har både jackor och mössor på sig under repetitionerna.

Har fått tänka om

Förra året fyllde showen stadsteatern fyra gånger, och man sålde cirka 2 000 biljetter. I år blir det, som så mycket annat, annorlunda.

The story of christmas fyllde stadsteatern

Showen ska endast visas digitalt och tidigare, när man fortfarande kunde samla en publik på 50 personer, var tanken och förhoppningen att ha visningar i Pingstkyrkan. Det har man nu strukit helt.

– Vi har fått tänka om och gör nu det här helt digitalt, säger Simon Holst, pastor, och fortsätter:

– Vi kommer att ha premiär den 19 december, och visa showen vid tre tillfällen under den helgen. Då gör vi det live, kan man säga, och en julvärd presenterar showen innan man ser inspelningen.

Sjunde året

Senare kommer showen även att läggas ut på Youtube, och Pingstkyrkan har också kontakt med den kristna tv-kanalen TBN nordic som eventuellt ska sända showen.

– Det är sjunde året vi gör det här. Vi har hittat ett bra koncept där första delen innehåller show, humor och dans, och den andra delen mer kretsar kring julens berättelse. Vi har alltid några nya nummer med, även om det finns en grundstomme, säger Simon Holst.

Stor show med julens budskap

Behöver ljusglimtar

– I år har vi fått banta showen och anpassa den för skärm. Det är en mindre produktion men vi tror att det är viktigt att genomföra det och att sprida hopp. Det här kan betyda något för dem som tar del av det. Vi har ett uppdämt behov av ljusglimtar och vi som kyrka kan bidra med mer än underhållning.

Artikeltaggar

CoronavirusetPingstkyrkanSkövdeTeaterTimmersdala

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare