• idag
  16 jan
  -3°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  17 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm

Var är skyltarna?

Insändare
PUBLICERAD:
Var är skyltarna som talar om att p-skiva gäller på Stora torget i Tibro, undrar Johnny Design.
Foto: Lars-Ola Carlén/Arkiv

Om parkering på Tibros två torg med parkeringsskiva som enligt Tibro kommun skulle starta den 6 oktober, fick vi veta först den 19 oktober med en annons på Tibrosidan i SLA. Det skulle sättas upp skyltar som talar om att P-skiva gäller och att man får stå i två timmar. Men ännu den 10 november fanns inga nya skyltar. De nya skyltarna på Ica-torget är så små att de knappt syns, men det är väl standard?

Men det värsta av allt var när jag hämtade mitt nya p-tillstånd för handikappade och fick höra av personalen på Tibro kommun (hör och häpna): Om det är fullt på handikapparkeringen får man stå var man vill på de vanliga p-platserna på torget men med p-tillståndet i rutan får man stå i tre timmar, alltså en timma extra! Är det ingen på kommunkontoret som talat om att en handikappruta ska vara 2,5 m bred. Detta för att den handikappade ska kunna öppna bildörren för fullt och kunna komma ut och in ur bilen, samt att få plats med sina hjälpmedel, då hjälper det inte med en eller tio timmar extra!

Sen finns det bara två handikapplatser på Stora torget vilket är på tok för lite, det får plats 3-4 intill de befintliga två, lite färg och några tavlor, det kan inte vara någon stor kostnad, se bara till att bredden ska vara 2,5 m!

Sedan undrar jag varför ska man lägga p-skivan på höger sida i rutan, 99 procent av bilarna är ju vänsterstyrda, då är det enklast att lägga den på vänstra sidan!

PS. Jag är ingen gnällspik, vill bara tala om sanningen och inget annat! DS.

Johnny Design

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.