• måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Mina önskningar om skolan i Skövde

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Gorm, Kallestad

Jag önskar:

* Att varje barn i skola och barnomsorg hinner bli sett, hinner få en kram/en famn att krypa upp i, får de anpassningar och särskilda stöd det har rätt till enligt Skollagen och att varje lärare får ägna sig åt att undervisa, blir uppskattade för sitt fantastiska arbete och engagemang och att andra yrkeskategorier, t.ex. socialpedagoger, anställs i skolan. Sluta spara på skolan/i barnomsorgen!

* Att kunniga och kloka personer ges utrymme att driva skolan i Skövde framåt i positiv riktning så att pengar används rätt. Tillräckliga och tidiga insatser lönar sig och besparar enskilda lidande och samhället stora kostnader längre fram - tänk långsiktigt!

* Att föräldrar och pedagoger hjälps åt att fostra barnen. Träna dem att visa omtanke och empati, se sin egen del i det som händer och inte skylla på andra i alla lägen så att de blir ansvarstagande, pålitliga samhällsmedborgare.

* Att alla pedagoger får alldeles extra styrka och ett fantastiskt immunförsvar nu.

Kram

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.