Hoppa till huvudinnehållet

Ecurie D. tapper tvåa i Solvalla Grand Prix

Publicerad:
Ecurie D. och Björn Goop blev tvåa i ett fyraåringslopp på Solvalla.
Ecurie D. och Björn Goop blev tvåa i ett fyraåringslopp på Solvalla. Foto: LJ

Ecurie D. fick revansch på Power när de möttes i Solvalla Grand Prix på Solvalla. Efter att ha travat utvändigt om ledande Power kopplade Ecurie D. ett grepp en bit in på upploppet men kunde sedan inte stå emot Aetos Kronos som fick ett lopp i ryggen. Ändå en stark insats av Ecurie D. som matchas mot uppgifter i Frankrike i vinter.

Power och Robert Bergh spurtade sylvasst till seger i Europaderbyt på Vincennes i mitten av oktober.

Ecurie D. favorit till segern i Europaderbyt

I samma lopp ledde Ecurie D. länge men galopperade 100 meter före mål på upploppet och diskvalificerades.

Ecurie D. galopperade kort före mål i Europaderbyt

När det var dags för Solvalla Grand Prix på fredagen möttes de båda hästarna igen. Power tog ledningen från sitt framspår men Ecurie D. fick en bra start ifrån sitt bakspår och kom tidigt upp utvändigt. Kusken Björn Goop testade för ledningen med Ecurie D. men Bergh försvarade täten med Power efter en tids körning.

Ecurie D. i revanschmöte: "Det blir ett fantastiskt lopp"

Sedan fick Ecurie D. trava resten av loppet utvändigt om Power men hade ändå kraft och mod att slå klorna i ledaren en bit in på upploppet. Sedan stred Ecurie D. tappert men kunde inte stå emot Aetos Kronos som travat i hans rygg den sista biten.

"Var väldigt kul"

Aetos Kronos tog hem segern i Solvalla Grand Prix med ett första pris på 300 000 svenska kronor. Segertiden skrevs till 1.11.6/2 140 meter auto. Ecurie D. blev alltså tvåa och belönades med 150 000 kronor för den insatsen.

– Det var väldigt kul och häftigt. Kul att det gick hela vägen. Det är min största seger, säger Magnus A Djuse, som körde Aetos Kronos till seger, till ATG Live efteråt.

Robert Bergh efter loppet med Power:

– Han har aldrig öppnat så bra. Han gjorde det bra. Han måste lära sig det här också. Det kändes jättebra, han är verkligen jättefin, säger han.

Kretsen bakom Ecurie D. har siktet inställt på Frankrike och storloppet Criterium Continental på Vincennes den 27 december. Vinnaren av det fyraåringsloppet – med drygt en miljon kronor i första pris – blir inbjuden till det av många ansedda världens största travlopp, Prix d'Amérique, i slutet av januari på samma bana.

Ecurie D. tog enkel seger för Hamre i Oslo

Ecurie D. ägs av Süleyman Yüksel ifrån Skövde och Marko Kreivi ifrån Göteborg.

Artikeltaggar

Ecurie D.SolvallaTrav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.