• måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Var tog demokratin vägen?

Insändare
PUBLICERAD:
Min uppfattning är att Skövde kommun gång på gång visar att all offentlig makt inte utgår ifrån folket utan istället ifrån helt andra intressen, menar insändarskribenten.
Foto: Simon Persson
All offentlig makt i Sverige utgår ifrån folket. Det är vi, människorna som lever här, som den offentliga makten ska utgå ifrån. Den offentliga makten har alltså inget självändamål utan ska verka för oss.

Det gäller i all offentlighet, både den statliga och den kommunala. Det är vi som är makten, vi är inga undersåtar eller ett mestadels störande inslag i samhällsapparaten. Vi är vad man skulle kunna kalla uppdragsgivare. För att komma ihåg det finns den viktiga grundprincipen att det allmänna ska verka för att demokratins idéer blir vägledande inom samhällets alla områden. Detta är fundamenten i vårt folkstyre.

Min uppfattning är att Skövde kommun gång på gång visar att all offentlig makt inte utgår ifrån folket utan istället ifrån helt andra intressen. Skövde kommun avstår avsiktligen ifrån att involvera de människor som berörs av viktiga beslut i kommunen. Detta har skett tidigare i skolans värld, och nu sker det igen. Här har politiken blivit ett självändamål, där vi, uppdragsgivarna, stängs ute!

Jag kan allvarligt talat inte mycket om förslaget till beslut som ska finnas när det gäller särskoleverksamheten på Billingskolan, men det verkar mer eller mindre klart att eleverna där – på lösa grunder – ska ryckas upp ur sin invanda skolmiljö. Det som är mer tydligt är att det inte funnits någonting i beslutsprocessen som ens antyder att demokratins idéer varit vägledande.

Dåligt, Skövde kommun!

C Linné

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.