Hoppa till huvudinnehållet

Skövde AIK avslutade seriespelet med seger

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Elmar Abraham gjorde ett mål för Skövde AIK i hemmamatchen mot FC Trollhättan i den sista serieomgången.
Elmar Abraham gjorde ett mål för Skövde AIK i hemmamatchen mot FC Trollhättan i den sista serieomgången. Foto: Oscar Rickstrand

Skövde AIK besegrade FC Trollhättan i den sista omgången av Ettan södra.

Det blev 4–1 (1–0) på Södermalms konstgräs inför ögonen på bland andra den tillträdande huvudtränaren Tobias Linderoth som tar över efter årsskiftet.

Hemmamatchen mot FC Trollhättan satte inte bara punkt för säsongen. Det var också säkerligen en avskedsföreställning för många spelare.

Matchen spelades på konstgräset på Södermalms IP inför ögonen på bland andra den tillträdande huvudtränaren Tobias Linderoth. Han presenteras nyligen av klubben och tar över efter årsskiftet. Linderoth fanns också på plats denna kyliga novemberlördag.

Åstemo om nye tränaren: "Det kändes bra redan vid första mötet"Linderoth: "Jag har höga förväntningar"

Det återstår att se vilka spelare som blir kvar i SAIK till nästa säsong när Linderoth också ska sätta sin prägel på laget tillsammans med klubbledningen. En del spelare kanske tackar för sig medan andra kanske inte får ett besked som de vill ha. Dessutom står några inför vägval och uppvaktas av andra klubbar.

Tillträdande SAIK-tränaren Tobias Linderoth fanns på plats på Södermalms IP på lördagen.
Tillträdande SAIK-tränaren Tobias Linderoth fanns på plats på Södermalms IP på lördagen. Foto: Oscar Rickstrand

Lagkaptenen Andreas Uusitalo är en av spelarna som funderar över framtiden och som har fått propåer ifrån framförallt grannklubben IFK Skövde FK som tog steget upp till division 2 tidigare i höst. Matchen mot Trollhättan kan ha varit hans sista i SAIK-tröjan?

Uusitalo funderar över framtiden

En spelare som definitivt gjorde sin sista match i SAIK var Amar Muhsin (byttes in efter en timmes spel). Succélånet ifrån Jönköpings Södra IF kom till SAIK i juli. Anfallaren hade inför mötet med Trollhättan svarat för tolv mål på 20 matcher för SAIK i Ettan södra men nu återvänder han till J-Södra.

Matchen var bara av akademiskt intresse då SAIK hade säkrat nytt kontrakt redan för några omgångar sedan. Till skillnad ifrån säsongerna 2017 och 2018 då SAIK:s existens i Ettan har hängt löst inför den sista omgången kunde SAIK den här säsongen spela helt utan press i serieepilogen.

Inför Skövde AIK-FC Trollhättan

SAIK inledde matchen piggt och kunde ta ledningen redan efter sex minuters spel. Mikael Mörk satte press på en bortaspelare i en nickduell och bollen nickades fram till Viktor Granath. Han tog sig in i straffområdet och avslutade vasst. 1–0 stod sig sedan till pausvilan men SAIK hade flera bra chanser att utöka ledningen.

Viktor Granath gav Skövde AIK ledningen mot FC Trollhättan.
Viktor Granath gav Skövde AIK ledningen mot FC Trollhättan. Foto: Oscar Rickstrand

Efter paus bjöd SAIK gästerna på ett kvitteringsmål när målvakten Sebastian Ekholm agerade olyckligt. Han rusade ut och skulle rensa bort bollen men fick ingen riktig träff och i stället hamnade bollen hos gästernas Anders Mogren som ifrån mittplan kunde skjuta bollen mot ett tomt mål till 1–1.

Kort senare svarade gästernas målvakt Johan Becker för en fadäs när han släppte in Elmar Abrahams frispark. Abraham fick förvisso en bra träff men bollen gick rakt mot bortamålvakten som inte lyckades rädda.

Storseger för Skövde AIK mot FC Trollhättan

Amar Muhsin var pigg värre när han väl kom in i spel och skapade flera bra chanser. Efter 80 minuter fixade han en straff som han själv förvaltade. Muhsin vinner därmed den interna skytteligan i SAIK säsongen 2020 med 13 gjorda mål.

3–1 till SAIK och då var matchen definitivt avgjord. Trollhättan hade dessförinnan dessutom drabbats av en utvisning. Bilos Yonakhir avrundade målskyttet med sitt 4-1-mål i slutminuterna.

Det var ett SAIK med en del frånvarande spelare som kom till spel i den sista omgången. Bland annat syntes Hannes Fritzson, Samuel Sörman och Villiam Granath vid sidan om på läktaren.

Artikeltaggar

Amar MuhsinAndreas UusitaloFC TrollhättanFotbollSkövde AIKTobias Linderoth

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.