Hoppa till huvudinnehållet

Livlig budgetdebatt på årets sista fullmäktige

Publicerad:
Reporter Anita Enocksson
Anita Enocksson
anita.enocksson@sla.se
Fullmäktiges novembersammanträde genomfördes helt digitalt. Inga ledamöter fick som på denna arkivbild närvara i Forum.
Fullmäktiges novembersammanträde genomfördes helt digitalt. Inga ledamöter fick som på denna arkivbild närvara i Forum. Foto: Anita Enocksson/arkivbild

Fullmäktige beslöt godkänna majoritetens budgetförslag för 2021 med reservation från SD. Det betyder bland annat att det inte blir någon skattehöjning i Tibro nästa år. Skattesatsen blir oförändrat 21:21 kronor per hundralapp.

November månads kommunfullmäktige genomfördes helt digitalt under måndagskvällen och sändes i webbradion. Detta sammanträde blir också det sista fullmäktigemötet för 2020.

Enligt kommunalrådet Rolf Erikssons (S) uppgifter till SLA är alla viktiga beslut fattade och ett decembermöte är inte nödvändigt med hänsyn till pandemiläget.

Kvällens tyngsta ärende var drift- och investeringsbudgeten för 2021, ett förslag som SLA tidigare relaterat efter kommunstyrelsens arbetsutskotts och kommunstyrelsens sammanträden.

Livlig debatt

En livlig budgetdebatt utspann sig mellan företrädare för SD och majoritetens S, L och C samt även M.

Detta eftersom SD i sitt budgetförslag lanserar en satsning på 80 miljoner på kommunen äldreboenden Bäckliden och Brittgården.

SLA har tidigare berättat att SD vill göra renoveringar eller en nybyggnation och det var hur denna satsning ska kunna finansieras som väckte debatt.

Investeringstakt

Kommunalrådet Rolf Eriksson (S) kommenterade den investeringstakt som SD visar i sitt förslag med att den "närmar sig en skattehöjning" och att "det är ohederligt att bara rada upp saker".

Men han gav också "en halv poäng" till SD:s förslag att Skövde skulle kunna utlokalisera viss gymnasieutbildning till Tibro kommun.

– Det kan vara en sak att ta med oss, jag tänker bland annat på fordonsprogrammet som vi har lokaler för.

En kommentar som Åse Nicklasson (SD) tackade särskilt för.

Artikeltaggar

NyheterPolitikRolf ErikssonTibroTibro kommunÅse Nicklasson

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.