Mathjälpen upphör: Tibro är inte vi!

Insändare
PUBLICERAD:
"Kom inte till Tibro, för här dör vi” borde vara en sannare slogan, menar insändarskribenten.
Foto: Anita Enocksson
I brinnande pandemi (84 fall vecka 47, 450 totalt*) upphör stödet till mathjälp för högriskpatienter, så jag frågade kommunen om fortsättningen i vår kommun och jämförde med initiativ i Hjo. Fick ett mångordigt svar från kommunen, så jag saxade det väsentliga:

”När det gäller Hjo har jag pratat med deras samordnare. De upphörde med sitt Volontärtorg i samband med att restriktionerna för 70+ drogs tillbaka. När de nu nästa vecka börjar med en ny, begränsad möjlighet bygger den på ett samarbete med kyrkorna. Beställning görs på e-post eller inlämnad lista, maten inhandlas och packas vid två tillfällen i veckan (tisdag på Coop och torsdag på Ica) och hämtas och betalas sedan av kunden på respektive butik kl 10.30-11.30 den aktuella dagen. Någon utkörning kan man inte hjälpa till med och butikerna själva har heller inga möjligheter att plocka och packa – det sköts helt av kommunen och kyrkan i samverkan. Sinsemellan har kommunerna, kyrkorna och butikerna olika möjligheter.

Något alternativ som liknar det Hjo nu startar upp har vi i Tibro inte förutsättningar ett erbjuda tyvärr.” Slut citat.

Jag drar den slutsatsen att jag måste handla själv i fortsättningen enär Tibro inte kan samarbeta i, för enskilda, bokstavligen livsviktiga frågor.

“Vi är Tibro”, som tramset lyder i kommunens slogan. Var är er "Vi servar med stolthet” som en annan slogan lyder? "Kom inte till Tibro, för här dör vi” borde vara en sannare slogan.

Handlar nu i Karlsborg som inte har så hög smittnivå än.

*Enligt Västra Götalandsregionens (VGR) statistik.

G Johansson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.