Hoppa till huvudinnehållet

Nygjorda tavlor i Lilla Galleriet

Publicerad:
Reporter Tobias Larsson Franzén
Tobias Larsson Franzén
tobias.larsson-franzen@sla.se
Jan Andersson visar konst i Lilla Galleriet, Rosa Huset.
Jan Andersson visar konst i Lilla Galleriet, Rosa Huset. Foto: Tobias Larsson Franzén

Inför jul visar Jan Andersson upp sin konst i Lilla Galleriet vid Rosa Huset. Det handlar främst om tavlor med indianmotiv i mindre format.

Jan har sedan barnsben varit fascinerad av Nordamerikas ursprungsbefolkning. Det intresset har hängt med in i hans konstskapande. Tidigare i år visade han upp sina alster i Lilla Galleriet vid Rosa Huset under arrangemanget Kultur på Innergården. Nu har han återigen fyllt lokalen med nygjorda kreationer.

– Tanken är att visa upp mindre bilder som jag gjort i sommar, säger Jan.

  • Foto: Tobias Larsson Franzén
  • Foto: Tobias Larsson Franzén
  • Foto: Tobias Larsson Franzén

I lokalen finns även en och annan större målning, samt stålfigurer. Oavsett vilket så följer de samma tema. Många konstverk innehar starka färger som rött, orange och blått medan andra är mer diskreta och svartvita. Han har öppet under de två kommande helgerna, den 12 och 13, samt 19 och 20 december. Den som är intresserad kan även, efter överenskommelse med konstnären, besöka utställningen en vardag.

Ateljé på hjul

Efter nyår kommer han sedan att flytta sin verksamhet till Rosa Huset. Där kommer han att ha en tillfällig ateljé det kommande halvåret i samarbete med Kulturarbetscentrum. Planen är att börja arbeta mer med porträttmålningar av både människor och djur. Sin lokal på Drottninggatan har han dessutom sagt upp.

– Målsättningen är att skaffa en husbil för en rullande ateljé som man kan åka runt i och ha popup-utställningar på lite olika platser. Det känns skönt att kunna få vara fri med min konst framöver. Vi får se hur det faller ut, det kanske blir en husvagn.

Artikeltaggar

KonstRosa husetSkövdeUtställningar

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.