Hoppa till huvudinnehållet

De kan ta hem SLA:s Guldboll

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Foto: SLA

SLA delar ut Guldbollen på dam - och herrsidan vid Skövde Idrottsgala den 30 januari. Nomineringskommittén bestående av Johan Gustavsson, Kanslichef på Västergötlands Fotbollförbund och medarbetarna på SLA:s sportredaktion har plockat ut sex kandidater till priset.

Följande spelare är nominerade:

Mikael Mörk - Skövde AIK: Etablerade sig i fjol och har tagit ytterligare kliv i år. Mörk som anslöt från Ardala inför förra säsongen har utvecklats till en framstående spelare på division 1-nivå. Mittfältaren Mörk har fina offensiva kvalitéer, vilket åtta mål vittnar om, och vital del av SAIK:s anfallsspel.

Nominerat och klart till Idrottsgalan i Skövde

Armend Suljev - IFK Skövde FK: Amend hade stor del i att IFK Skövde lyckades gå obesegrat genom division 3 och till våren gör comeback i tvåan. Han har under de senaste säsongerna förädlat sina tekniska kvaliteter, förbättrat sin poängproduktion och samtidigt utvecklats till en ledare på plan.

Amar Muhsin – Skövde AIK: När Muhsin lånades in från Jönköpings Södra inför den långa höstsäsongen hade SAIK haft det tungt och var indraget i nedflyttningsstriden. Amar Mushin kom snabbt in i laget och började producera mål och bidrog till att lagets totala anfallsspel förbättrades avsevärd. Amar gjorde 13 mål och SAIK flest mål av alla i serien (61) och laget slutade sexa i Ettan södra.

Olivia Sandahl – Skultorps IF: Olivia har studerat och spelat fotboll i USA och när det inte blev någon återresa på grund av coronapandemin anslöt hon till Skultorps IF. Sandahl fick där mest defensiva uppgifter och visade där upp ett klokt och moget spel som starkt bidrog till lagets topplacering

Therese Lindkvist - IFK Värsås: IFK Värsås vann division 3 och spelar i tvåan till våren. Therese är en rutinerad pådrivare i laget som gör massor med nytta på planen. Tio mål blev det också. Lindqvist fingerade även som spelade tränare.

Amanda Johansson – Skultorps IF: Gjorde en ny gedigen säsong. En spelskicklig mittback med fotbollsegenskaper som bidrar såväl i det defensiva som offensiva spelet. Dessutom en spelare med stark vinnarinstinkt.

Artikeltaggar

IFK Skövde FIKIFK VärsåsSkultorps IFSkövde AIKSport

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.