Hoppa till huvudinnehållet

Pandemiläget har förbättrats något för Tibro

Publicerad:
Reporter Anita Enocksson
Anita Enocksson
anita.enocksson@sla.se
Rolf Eriksson (S) uppger att den förstärkta ledningsgruppen ska fortsätta att träffas året ut.
Rolf Eriksson (S) uppger att den förstärkta ledningsgruppen ska fortsätta att träffas året ut. Foto: Tobias Larsson Franzén

Vid måndagens möte kunde kommunens förstärkta ledningsgrupp konstatera att pandemiläget förbättrats något under den senaste veckan. Tibro kommun är inte längre värst drabbad i Västra Götaland.

I anteckningar från mötet lyfts Folkhälsomyndighetens beslut från den 10 december fram med det tillfälliga besöksförbudet på Tibros äldreboenden.

Ett beslut som gäller till och med den 22 december och noterbart är att besöksförbudet infördes efter en ansökan från Tibro kommun.

Skärpta råd

Från och med den 14 december gäller som bekant skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19.

Tibros förstärkta ledningsgrupp betonar nu följande.

"Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Det gäller också vid firande av högtider. De nationella råden gäller till och med 30 juni."

Som SLA berättat befinner sig socialförvaltningen sedan den 14 december inte längre i ett extraordinärt läge och alla enheter behöver i och med det inte längre prioritera bland sina arbetsuppgifter.

Bonargårdens mat

Den förstärkta ledningsgruppen noterar också att matleveranserna till Bonargården fortsätter till och med 20 december med hjälp av samhällsbyggnadsförvaltningen.

Som SLA också berättat förlängde kultur- och fritidschef Peter Doverholt i förra veckan pausen för all lokaluthyrning till inomhusidrotter. Ett beslut som gäller fram till och med den 10 januari.

Kommunalrådet Rolf Eriksson (S) uppgav under onsdagen till SLA att den förstärkta ledningsgruppen ska fortsätta att träffas året ut.

– Ja, vi kommer att träffas inför både jul- och nyårshelgen med möten inplanerade den 21 och 28 december.

Artikeltaggar

BonargårdenFolkhälsomyndighetenNyheterRolf ErikssonTibroTibro kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.