Skanska bygger i Skövde för 181 miljoner kronor

Bostad & byggen
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Skövdebostäder ska bygga tre hus med 90 lägenheter vid Mossagården. Skanska har utsetts till totalentreprenör.
Det blir Skanska som kommer att bygga 90 lägenheter på Mossagården på Norrmalm för AB Skövdebostäders räkning. Byggjätten vann upphandlingen i konkurrens med sju andra aktörer.

Totalt kom det in åtta anbud i upphandlingen varav Skanska lämnade det vinnande anbudet.

181 miljoner kronor kommer det kosta kommunala AB Skövdebostäder att bygga de tre husen som är 5, 6 respektive 8 våningar höga. Husen kommer att ha gemensam garage- och källardel. Skanska har utsetts till totalentreprenör.

Åtta anbud antyder att konkurrensen om entreprenaderna i byggsektorn ökar.

– Vi märker av en förändring i konjunkturen. Både vid upphandlingar av entreprenader och av ramavtal får vi fler anbud. Prismässigt gynnar det oss, men det är tråkigt om konkurrensen slår ut enskilda företag, säger Sebastian Karlström, byggchef på AB Skövdebostäder.

Byggstart i maj

Bolagets styrelse beslutade den 9 december att säga ja till projektet. Nu inleds detaljprojektering och marksanering. Byggstart planeras till maj 2021 och första inflyttning ska kunna ske under 2023.

De 90 lägenheterna kommer att vara i kategorin trygghetsbostäder som vänder sig till en äldre målgrupp. Den exakta åldersgränsen är inte beslutad, men i de trygghetsbostäder som bolaget redan har är gränserna 65+ och 70+.

De 90 lägenheterna kommer ha följande storlekar:

18 stycken enrumslägenheter.

52 stycken tvårumslägenheter.

20 stycken trerumslägenheter.

Även Arne Lorentzon AB och HSB kommer att bygga bostäder på Mossagården.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.