Hoppa till huvudinnehållet

En julhälsning till alla äldreboenden

Publicerad:

Året 2020 liknar inte något annat år. Många är isolerade i sin vardag, de boende på våra äldreboenden runt om i Skaraborg kommer inte ut och de kulturarbetare och frivilligarbetare som brukar förgylla vardagen på äldreboendena får inte komma på besök. Då får vi försöka göra skillnad på annat sätt. Studieförbundet Vuxenskolan Skaraborg skickar ett USB-minne till varje äldreboende med cirka 60 minuters underhållning i form av julmusik och teater, som de kan använda när de vill njuta av en liten stunds julefrid eller lite möjlighet till skratt.

USB-minnet innehåller:

Musikalisk julhälsning, där Annika Lidberg, Tidaholm sjunger både traditionella och nyare julsånger såsom Gläns över sjö och strand och Välkommen hem av Johan Rohr och Marten Bjorn. Hon ackompanjeras av Ingemar Bengtsson, Skövde på gitarr och Sven Hammarström, Tibro på piano.

Dessutom finns det ”Ett skratt förlänger livet” där några av Studieförbundet Vuxenskolans teatergrupper delar med sig av sin repertoar och kan ge många små skratt. De som har delat med sig är Skövde Revyn, Tibro Film och Teater samt Töreboda Teatersällskap.

Artikeltaggar

FamiljLäsarnas

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.