Hoppa till huvudinnehållet

Sandsjö: "Älskar fortfarande sporten"

Publicerad:
Reporter Oscar Rickstrand
Oscar Rickstrand
oscar.rickstrand@sla.se
Emma Sandsjö prisades som årets kvinnliga idrottare i Skövde 2019.
Emma Sandsjö prisades som årets kvinnliga idrottare i Skövde 2019. Foto: Johan Espefält

2020 har inneburit kamp för Emma Sandsjö.

Både på och utanför plan.

– Det har verkligen varit intensivt, säger den svenska mästaren.

Få idrottare lyckas med att byta sport framgångsrikt. Ännu färre lyckas göra det och sedan vinna SM-guld – tre år i rad.

Det har Emma Sandsjö mäktat med. Den förre fotbollsprofilen är sedan fyra år tillbaka en framstående spelare inom den amerikanska fotbollen i Sverige.

I höstas blev hon alltså svensk mästare för tredje året i rad, med sitt Carlstad Crusaders

– Vi lyckades med det vi ville. Vi tog SM-guld igen, vilket var väldigt kul. Sedan blev väl mitt år inte som jag hade tänkt mig, säger 31-åringen.

SLA Sportpodd om den märkliga säsongen 2020

"Tog ifrån lite"

Hon drogs med en axelskada och missade ett par nyckelmatcher.

– Det var inte den roligaste säsongen jag har spelat. Att missa ett par matcher och sedan spela utan publik. Det tog ifrån lite. Men ett guld är ett guld.

Sandsjö – som är wide reciever – har tidigare hintat om att denna säsong kunde bli hennes sista. Nu är hon osäker.

– Som läget ser ut i idrottsvärlden finns det inte mycket att ta ställning till. Vi vet ju fortfarande inte när det går att spela igen. Men jag älskar fortfarande sporten och behöver nog en liten paus bara. Just nu fokuserar jag mest på mig själv och familjen. Sedan blir det väldigt mycket jobb i de här tiderna också.

Vinst och förlust för Ljungbloms Modo

"Nytt varje dag"

Vid sidan av plan är Sandsjö sjuksköterska.

– Det är först under hösten som vi verkligen har drabbats av covid-19 här i Skövde. Det har påverkat oss alla, men vi som jobbar med det har påverkats hårt. Det är mycket nytt varje dag. Riktlinjerna går fram och tillbaka. Vi får inte ledigheterna vi vill. Det har verkligen varit intensivt.

Hur hennes 2021 kommer se ut är alltså oklart.

– Vi vet ju inte hur det ser ut i vår. Jag tar det mesta dag för dag just nu. Vad det gäller fotbollen så stänger jag inga dörrar för en fortsättning. Det har jag aldrig gjort och kommer aldrig att göra.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad CrusadersEmma Sandsjö

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.