Hoppa till huvudinnehållet

Flera vägar till Norge stängda efter testkrav

Publicerad:
Gränsövergången till Norge på väg E14 är en av de som kommer att fortsätta vara öppen. Arkivbild. Foto: Ulf Palm/TT

Från och med lördagsmorgonen är flera vägar mellan Sverige och Norge avstängda, sedan Norge infört krav på coronatestning för inresa. Testet ska göras antingen vid själva gränspassagen eller senast ett dygn efter ankomst.

Flera gränsstationer har inte kapacitet att genomföra testning, och därför stängs vägarna av för trafik. De vägar som fortsatt är öppna är enligt Trafikverket riksväg 61, riksväg 95, E6, E10, E12, E14, E16 och E18. Enligt den norska regeringens hemsida är även följande gränsövergångar öppna: Støa – Sälen (väg 66) och Bjørkebekk – Dalsland.

Vid ytterligare tre gränsövergångar finns ingen testmöjlighet, men poliskontroller: Ådalsvollen – Skalstugevägen (väg 322), Vauldalen – Härjedalen (väg 84) och Linna – Värmland.

Reglerna ska enligt den norska regeringen gälla i åtminstone fyra veckor, och sedan ses över igen.

Artikeltaggar

Inrikes/utrikesNorgeSverigeTrafikverket

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.