Var tar vår grönska vägen?

Insändare
PUBLICERAD:
Det senaste året, framförallt under höstens mörker, har det försvunnit så mycket grönska att vi snart inte har någon kvar, menar insändarskribenterna.
Foto: Lena Jonsson
I Hentorp har vi länge haft grönskande ängar och prunkande träd. Allt med den nya bebyggelsen har delar försvunnit, till god nytta för fler som vill bo här.

Men sedan ett par år har det hänt något. Allt eftersom försvinner våra björkar, körsbärsträd, ängsblommor och rosenbuskar. Lite i taget, här och där. Till en början tänkte vi att det kanske bara var lite underhåll, även om det lite vildvuxna tilltalade många. Men det senaste året, framförallt under höstens mörker, har det försvunnit så mycket grönska att vi snart inte har någon kvar.

Inga lappar om samråd och inget ord från kommunen. Ingenting på kommunens webbplats. Bara skövling av de senaste decenniernas uppväxt. Precis när "nya Hentorp" börjat gå från sterilt och nytt till rofyllt och prunkande, så kommer kommunen och förstör naturens fina gång.

Är det okunskap eller bara ett försök att ställa sig över moder natur? Är det någon enskild tjänstepersons tankar om hur träd ska stylas och designas för att passa in på det där sterila, opersonliga, strikta sättet som ser så onaturligt ut? Inte är det i samråd med boende iallafall.

Familjer som saknar grönskan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.