• måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Digital start på högskoleterminen

Skola & utbildning | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Introduktionen sker den här terminen via Zoom.
Foto: Anna Warner/arkiv
Ny termin och nya studenter brukar betyda stora samlingar för både nyttig information och olika former av underhållning, men så blir det inte nu. Högskolans introduktionsdagar blir helt digitala.

Vid varje terminsstart ordnar Högskolan i Skövde tillsammans med Studentkåren introduktionsdagar för alla nya studenter. Så blir det också nu när vårterminen drar igång men den här gången sker det helt digitalt.

Träffas på Zoom

Mellan 18 och 20 januari visas olika informationspass och aktiviteter via Zoom. Vissa är förinspelade, medan andra sänds live.

Precis som vanligt kommer nya studenter att välkomnas av högskolans rektor, Lars Niklasson, men den här gången får studenterna lyssna på välkomsttalet online. Högskolans olika studentstödjande funktioner presenteras också och kåren kommer att ha olika sociala men digitala aktiviteter.

Får en fadder

Under introduktionsdagarna får studenterna möjlighet att lära känna sina studiekamrater och bekanta sig med högskolan. Alla nya studenter får också en fadder som kan stötta och svara på frågor om studentlivet.

– Även om vi genomför en digital introduktion för de nya studenterna, är målet att de ska känna sig varmt välkomnade till högskolan och att de får möjlighet till en bra studiestart, säger Elizabeth Persson, biträdande chef för avdelningen Utbildnings- och studentstöd, i ett pressmeddelande.

Internationella studenter

För internationella studenter startar introduktionen den 13 januari och det är 58 utbytesstudenter som nu börjar studera på högskolan.

En hel del fokus läggs på praktisk information och många frågor som uppkommer när man ska bo och studera i ett annat land.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.