• måndag
  18 jan
  -1°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  20 jan
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   2.4 mm
 • torsdag
  21 jan
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Vi trampar i hästbajs

Insändare
PUBLICERAD:
Kanske någon från ridskolan skulle gå de vanliga "ridvägarna" någon gång per dag för att städa upp efter hästarna, föreslår insändarskribenten.
Foto: Jeff McIntosh

Jag befinner mig med jämna mellanrum i områdena runt ridskolan i Skövde. Allt som oftast får man ta extra stora kliv eller ett par kliv åt sidan när man är ute och går för att inte trampa i stora högar av hästspillning. Varje gång frågar jag mig, är det mindre otrevligt med hästbajs än hundbajs? Nej, jag tycker inte det.

Vid ett tillfälle i somras påpekade jag just detta för en ridinstruktör som ledde en häst med en ryttare på. Jag fick då till svar att "högen innehåller mest gräs så det är inget att bry sig om". Det må ju så vara men då kan väl den som är ute med hästen se till att "gräset" förpassas bort från vägen/gångbanan så att vi som inte har stövlar när vi är ute och promenerar i solen kan passera utan att riskera att trampa i en stor hög.

Självklart förstår jag att det kanske inte är lika lätt om man själv sitter på hästryggen men då kanske någon från ridskolan skulle gå de vanliga "ridvägarna" någon gång per dag för att städa upp efter hästarna. I alla fall de vägar som inte enbart är till för ridning.

Personlig assistent

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.