Det saknas resurser i vården

Insändare
PUBLICERAD:
Det saknas resurser inom vården, både inom regionen och kommunen genom en för liten budget, trots stora statsbidrag, menar insändarskribenten.
Foto: Per Jonson
Replik till Conny Brännberg, KD (SLA 11/1)

Conny Brännberg är jätteduktig på att slingra sig för att slippa svara på mina frågor. Jag känner väl till att regeringen styr riket, att regionen ansvarar för sjukvården, att kommunerna ansvarar för äldreomsorgen.

Conny ville först ha det till att det var regeringen som ansvarade för regionens och kommunens verksamhet, men har nu backat. Det går inte att vilseleda om sanningen.

Problemet med sjukvården i Skaraborg är att den skall spara för att få budgeten i balans. Men hur det skall gå till får vi aldrig något besked om. Det är ju därför som planerade operationer måste ställas in, därför att det saknas resurser, nu när pandemin tar alla resurser i en för liten budget, trots stora statsbidrag.

Samma gäller äldreomsorgen i kommunen. Det saknas resurser, genom en för liten budget, trots stora statsbidrag.

Som tur är, är personalen är väldigt lojal och gör ett fantastiskt bra jobb med de begränsade resurser de har till sitt förfogande, både vad gäller sjukvården och äldreomsorgen.

Personligen hyser jag stor tacksamhet till personalen inom sjukvården och äldreomsorgen. De är fantastiska!

Pensionär 75+

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.