Hoppa till huvudinnehållet

Positivt kring Nukovics skada

Publicerad:
Handboll träningsmatch i Idrottshallen mellan Skövde HF och IK Sävehof - Edita Nukovic
Handboll träningsmatch i Idrottshallen mellan Skövde HF och IK Sävehof - Edita Nukovic Foto: Erica Augustsson

Skövde HF skrällde genom att vinna mot Skara HF på bortaplan i måndags. Mycket positivt för laget som dessutom har fått lovande besked om mittsexan Edita Nukovics fotskada som röntgats.

Tränaren Rasmus Poulsen kommentar:

– Det var inte så illa som först befarades, det handlar om en muskel i foten och vi hoppas att hon snart skall kunna vara med igen. Exakt när är svårt att säga nu.

Nukovic är dock inte aktuell för spel i lördagens match mot H65 Höör.

– Nej, hon kör rehab och sedan handlar det om att inte gå på för hårt för tidigt.

Efter matchen mot H65 väntar bortamatch mot Sävehof den 25 januari, sedan väntar matcher mycket viktiga möten med bland annat Lugi, Önnered och Kristianstad två gånger.

Först gäller det H65 Höör i Idrottshallen.

– På pappret är det en svår match, men vi gjorde en stark insats mot dem borta och känslan är att vi kan störa dem. Hur som helst hoppas jag på en bra prestation och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Poulsen.

Före matchen har Skövde HF aviserat att de skall presentera Rasmus Poulsen efterträdare. Rasmus kommer att lämna efter tre säsonger för att ta över Ajax Köpenhamn.

– Klubbens avsikt är att fortsätta att arbeta på den inslagna vägen och ha ett fundament med egna spelare som grund. Det känns bra.

Skövde HF får klara sig utan Edita Nukovic ett tag till, men hon jobbar för att snart vara tillbaka efter sin fotskada

Artikeltaggar

HandbollRasmus PoulsenSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.