Fler intensivvårdas på sjukhuset – men totala antalet covidpatienter minskar

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Totalt elva covidpatienter får intensivvård på Skaraborgs sjukhus under måndagen.
Foto: Roland Svensson
På Skaraborgs sjukhus är trycket fortfarande hårt på intensivvårdsavdelningen, med fler inlagda covidpatienter på intensiven under helgen. Däremot har det totala antalet inlagda patienter med covid-19 minskat.

Den 18 januari finns det 46 personer inlagda med covid-19 på Skaraborgs sjukhus, en minskning med sex patienter sedan i fredags. Av dessa får elva patienter intensivvård, en ökning med två patienter under helgen och nära toppnivån den 22 maj då tolv covidpatienter fick intensivvård.

Under måndagen finns det totalt 474 inneliggande patienter med positiv covid-19 i Västra Götalandsregionen, det är lika många som i fredags. Totalt 81 av dessa vårdas på intensivvårdsavdelning (IVA), en ökning med två personer sedan i fredags.

Så här ser fördelningen ut av covidpatienter på Skaraborgs sjukhus under måndagen:

NU-sjukvården: 69 personer varav 5 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 246 personer varav 46 på IVA

Sjukhusen i Väster: 53 personer varav 13 på IVA

Skaraborgs Sjukhus: 46 personer varav 11 på IVA

Södra Älvsborgs Sjukhus: 60 personer varav 6 på IVA

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.