Trängregementet kör ambulans i Blekinge

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Trängregementet stödjer nu även Region Blekinge med ambulanstransporter.
Foto: Försvarsmakten
Trängregementet fortsätter att stödja sjukvården med ambulanstransporter. Nu är det Region Blekinge som får hjälp.

På grund av det ansträngda läget inom sjukvården med anledning av den rådande pandemin har Socialstyrelsen bett Försvarsmakten om stöd.

Ambulans och personal

Trängregementet är Försvarsmaktens logistikförband och har ett antal militära ambulanser till sitt förfogande och även yrkessoldater med kompetens inom bland annat sjukvård och transport.

Trängregementet stödjer sedan tidigare sjukvården i Göteborg och har nyligen avslutat en insats i Uppsala.

– Givetvis ställer vi upp. Vi har stöttat samhället på olika sätt i krissituationer även tidigare, till exempel med transport av fältsjukhuset till Stockholm och under skogsbränderna för några somrar sen. Soldaterna tycker att det är viktigt, kul och spännande att få hjälpa till, säger Mårten Adolfsson, plutonchef i ett pressmeddelande.

Inleder insatsen

Från tisdagen den 19 januari kommer regementet att köra ambulanstransporter som även bemannas med vårdpersonal från Region Blekinge som har vårdansvaret i ambulanserna.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.