Födelsedag 21 januari

Födelsedagar
PUBLICERAD:
Agneta Röst.

Agneta Röst

70 år fyller den 21 januari Agneta Röst, Falköping. Hon är född i Uppsala. Agneta har utbildat sig till sjuksköterska, barnmorska och distriktssköterska vid Högskolan i Skövde. Innan dess gick hon undersköterskeutbildning i Värnamo och vårdbiträdesutbildning i Eksjö. Hon har även läst vid Ädelfors folkhögskola i Holsbybrunn.

Agneta har arbetat som distriktssköterska i hemsjukvården och vid Kriminalvården i Mariestad samt vid Försvarsmakten i Skövde. Hon har varit barnmorska vid mödravårdscentralen Skövde, Tibro och Karlsborg samt vid Ullerå sjukhus i Oslo och i Södertälje. Hon har även varit vårdlärare vid Lernias omvårdnadsutbildning i Skövde, Falköping och Karlsborg. De senaste åren har hon varit anställd på barnavårdscentralen i Floda och Lerum.

I föreningslivet har Agneta varit aktiv i bostadsrättsföreningen, frikyrkan och Unga örnar.

Agneta Röst har tre barn och sex barnbarn som hon gärna umgås med. Hon tycker om att resa, besök i ett tjugotal länder har det blivit genom åren. Senast "backpackade" hon i Asien. Böcker, promenader, matlagning, homestyling, sociala medier och att åka moped på sommaren är andra intressen som Agneta gärna ägnar sig åt.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.