Hoppa till huvudinnehållet

Inget lyft för Skövde IK: “Det är mycket som grinar emot oss“

Publicerad:
Henrik Thegel och Skövde IK får fortsätta vänta på de första poängen i allettan södra. HC Dalen tillfogade SIK femte raka förlusten.
Henrik Thegel och Skövde IK får fortsätta vänta på de första poängen i allettan södra. HC Dalen tillfogade SIK femte raka förlusten. Foto: Oscar Rickstrand

Kräftgången fortsätter för Skövde IK i allettan södra.

SIK inkasserade sin femte raka förlust när HC Dalen gästade Billingehov och därmed är Fredrik Ljunggrens lag fortsatt tabelljumbo.

– Det är mycket som grinar emot oss. Så är det väl när vi inte vinner matcher, säger SIK-tränaren efter 1–3-förlusten.

Det blev inget trendbrott för Skövde IK.

I stället blev det en upprepning.

Förlusterna har radat upp sig för SIK i upptakten av allettan södra: Vimmerby HC, Visby/Roma HK, Huddinge IK och Mariestad Bois har alla besegrat SIK.

Till den listan kan nu ytterligare ett lag adderas – HC Dalen.

Laget ifrån Norrahammar kom till spel i Billingehov med tre segrar på fyra matcher och förbättrade sitt facit efter besöket i Skövde.

1–3 efter 60 minuters spel och tre nya poäng till gästerna medan SIK fortsätter att famla i mörkret efter poäng i allettan.

– Utfallet blir tyvärr så som det har varit tidigare. Prestationen är något som vi kan stå för och något som vi kan bygga vidare på, säger SIK-tränaren Fredrik Ljunggren.

Alexander Henriksson och Skövde IK förlorade igen.
Alexander Henriksson och Skövde IK förlorade igen. Foto: Oscar Rickstrand

Tung start

SIK fick sämsta möjliga start på matchen. HC Dalen chockade hemmalaget med ett mål redan efter 21 sekunder direkt efter nedsläpp. Skövdes poängstarkaste spelare i allettan så här långt, Adam Tilander, gav bort pucken framför eget mål. Gästerna tackade och tog emot. Martin Thörnberg kunde stöta in en målvaktsretur ifrån Hugo Fagerblom.

Skövde IK inkasserade femte raka förlusten när Dalen vann

Sedan fick SIK chansen i powerplay men då gjorde Dalen i stället mål på en spelvändning. Henrik Neubauer gjorde 2–0 på ett skott som knappt hade styrfart och slank in mellan benen på Fagerblom. 0–2 efter knappt fem minuters spel och SIK hade satt sig själva i en dålig sits inför fortsättningen.

– Tyvärr åker vi på en spelvändning direkt som de gör mål på och andra målet gör de i vårt powerplay. Det är såklart inte så det ska se ut när vi spelar powerplay men efter det växer vi in i matchen och låter oss inte nedslås. Vi krigar på och gör en klart godkänd första period, säger Fredrik Ljunggren.

Mål i powerplay

I början av mittenperioden fick SIK ett gyllene läge att spräcka målnollan. I spel fem mot tre tog Tilander revansch på sig själv efter sitt olyckliga agerande vid gästernas ledningsmål när han krutade in reduceringspucken till 1–2 i powerplay.

SIK hade kontakt men i slutet av perioden utökade Dalen när Johan Malmborgs dragskott ifrån blålinjen gick in i mål bakom Fagerblom som var skymd av bortaspelare.

– Vi blir bättre ju längre matchen lider. Vi skapar många långa anfall i andra perioden och i tredje perioden trycker vi på och skapar en hel del.

I den tredje perioden jagade SIK ytterligare en reducering som aldrig kom. Chanser fanns förvisso men hemmalaget saknade skärpan när lägena väl uppstod. I stället spelade gästerna skickligt av matchen.

Karlskrona HK nästa uppgift

Matcherna duggar tätt i allettan södra och SIK får en ny chans att försöka bli en vinnare på söndag när laget ställs mot Karlskrona HK på bortaplan.

SLA Sportpodd om derbyt och Skövde HF:s nya tränare

SIK är fortsatt tabelljumbo och det enda laget i serien utan poäng efter fem spelade omgångar av allettan södra. Åtta av tio lag får spela vidare efter de 18 omgångarna och SIK har sex poäng upp till närmaste lag ovan strecket som är IF Troja/Ljungby.

Ljunggren ser ändå ljuspunkter:

– Det är tufft just nu men prestationsmässigt gör vi våra starkaste 60 minuter i allettan. Vi fick till en bättre helhet än i tidigare matcher. I den här matchen har vi hög energi, vi sätter hårt tryck och spelar en fartfylld hockey, säger Skövdetränaren.

Matchfakta

Allettan södra

SKÖVDE IK–HC DALEN

1–3 (0–2, 1–1, 0–0)

Första perioden: 0–1 (0.21) Martin Thörnberg ass Adam Hirsch och Christoffer Persson, 0–2 (03.56) Henrik Neubauer ass Christoffer Persson i spel fyra mot fem.

Utvisningar: Skövde IK: 1x2 Minuter. HC Dalen: 1x2 Minuter.

Skott: 10–9.

Andra perioden: 1–2 (03.49) Adam Tilander ass Dennis Santesson och Alexander Henriksson i spel fem mot tre, 1–3 (18.18) Johan Malmborg ass Lukas Fredin och Jacob Grönhagen.

Utvisningar: Skövde IK: –. HC Dalen: 2x2 Minuter.

Skott: 11–8.

Tredje perioden: –.

Utvisningar: Skövde IK: –. HC Dalen: 1x2 Minuter.

Skott: 22–7.

Totalt: 43–24.

Domare: Filip Granlund.

Publik: 8 personer.

Artikeltaggar

Fredrik LjunggrenHC DalenIshockeySkövde IK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.