Spelsuccén Goat Simulator ska få nytt liv

Spel
PUBLICERAD:
Spelet Goat Simulator lanserades 2014.
Foto: Rickard Eriksson
Skövdeföretagen Coffee Stain och Piktiv ska nu ge det populära spelet Goat Simulator nytt liv.
– Tillsammans ska vi valla geten in i framtiden, säger Albert Säfström, vd på Coffee Stain Publishing.

Goat Simulator har sålts i miljontals exemplar och har sedan första lansering kommit i ett antal expansioner.

Nu ska spelet få ytterligare nytt liv. Coffee Stain har valt Skövdeföretaget Piktiv som ny samarbetspartner för att vidareutveckla den nuvarande produkten.

— Vi är stolta över att få vara med och förvalta det varumärke som satt Skövde på kartan. Som konsultbolag vill man alltid hitta de mest intressanta uppdragen för sina medarbetare att jobba på och att nu på allvar ge oss in i spelbranschen känns som ett fantastiskt komplement till vårt arbete inom fintech och tillämpad maskininlärning. Det här kontraktet ger oss rätt förutsättningar för att fortsätta växa under 2021, säger Jonas Bjering, vd och grundare av Piktiv, i ett pressmeddelande.

Under 2021 kommer Piktiv behöva nyrekrytera ett tiotal personer, då uppdraget kräver stora personalresurser.

– Goat Simulator är ett spel som hade kunnat bli en kortlivad fluga när det lanserades 2014, men på Coffee Stain har vi visat världen att man inte ska underskatta vad vår get kan åstadkomma. Nu tar vi hjälp av Piktiv för att ge spelet en bättre teknisk grund och för att tillsammans valla geten in i framtiden, säger Albert Säfström, vd på Coffee Stain Publishing, i pressmeddelandet.

Piktiv

Piktiv är ett snabbväxande konsultbolag inom fintech, maskininlärning, spelutveckling, och growth. Företaget grundades år 2009 av Jonas Bjering och finns idag i Skövde och Örebro.

Några av deras kunder är Coffee Stain, Videquus och Tormek.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.