Inför Nybro Vikings – Skövde IK

Publicerad:

Skövde IK har vaknat till och tagit två raka segrar i allettan. Härnäst väntar obesegrade serieledaren Nybro Vikings på bortais.

SIK kliver in i mötet med en sargad trupp. Jesper Emanuelsson, Robin Wallin, William Frödelius och Martin Olsson är skadade. Adam Tilander och David Lundmark saknas på grund av sjukdom.

Klart står samtidigt att SIK får tillbaka Dennis Santesson – som inte var med i förra omgångens seger mot Troja/Ljungby.

Tränaren Fredrik Ljunggren säger följande inför onsdagens uppgift.

– Vi vill bygga vidare på de senaste matcherna. Nybro har ju startat allettan fantastiskt bra, så det blir en tuff match. Men nu kommer vi från två fina skalper och har hittat ett spel vi känner oss trygga i.

Ljunggren säger följande om den rådande truppsituationen:

– Den förändras ständigt, känns det som. Man får vara beredd på att ändra om från dag till dag. Under grundserien var vi väldigt förskonade, men nu har de senaste veckorna blivit lite besvärliga. Vi försöker göra det bästa av situationen.

NYBRO VIKINGS – SKÖVDE IK

FORMEN

Tre senaste matcherna:

Nybro Vikings: Visby/Roma (b) 5–3 efl, Huddinge IK (h) 6–2, Vimmerby HC (h) 5–2.

Skövde IK: Troja/Ljungby (h) 3–2, Karlskrona HK (b) 6–3, HC Dalen (h) 1–3.

OMGÅNGEN

3/2: Troja/Ljungby–Vimmerby HC, HC Dalen–Huddinge IK. 5/2: Mörrums Gois–Visby Roma. Framskjuten: Mariestad Bois–Karlskrona.

FLEST POÄNG

Nybro Vikings: Sebastian Borg 13, Janne Väyrynen 11, Robin Wengdahl 10.

Skövde IK: David Lundmark 7, Henrik Thegel 7, Adam Tilander 7.

MÅLVAKTER

Nybro Vikings: Robin Johansson 93 i räddningsprocent, Albin Andersson 92.

Skövde IK: Robin Wallin 91 i räddningsprocent, Hugo Fagerblom 87.

Artikeltaggar

Fredrik LjunggrenIshockeySkövde IK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare