Hoppa till huvudinnehållet

Skövde HF rasade ihop efter paus mot Önnered

Publicerad:
Skövde HF:s tränare Rasmus Poulsen ilsknade till under en timeout i den andra halvleken i bortamötet med Önnereds HK. SHF tappade efter paus och föll sedan med klara siffror.
Skövde HF:s tränare Rasmus Poulsen ilsknade till under en timeout i den andra halvleken i bortamötet med Önnereds HK. SHF tappade efter paus och föll sedan med klara siffror. Foto: Johan Espefält

Skövde HF hade blivit kvitt covid-19 och var tillbaka på handbollsplanen. Det blev en tung återkomst för laget som föll med 16–25 mot Önnereds HK på bortaplan.

– Vi var med till 13–13 men sedan kollapsar vi under en tiominutersperiod när de gör sju raka mål, säger SHF-tränaren Rasmus Poulsen efter förlusten i ÖHK-hallen.

Skövde HF hade inte spelat match sedan den 16 januari och därefter genomgått en tung period när covid-19 härjade i spelartruppen.

Skövde HF kvitt coronaviruset - redo för match igen

Flera spelare blev smittade och först i måndags kunde laget återuppta sin verksamhet som varit stängd. På fredagskvällen ställdes SHF mot Önnereds HK på bortaplan i den första av totalt tio matcher som nu väntar under en månad när grundserien ska färdigspelas.

Det var en jämn första halvlek och lagen följdes åt. Önnered kunde till slut gå till pausvila med en uddamålsledning, 11–10, efter de första 30 minuterna.

Så långt såg det bra ut för SHF som hade förhoppningar om att kunna få med sig poäng hem ifrån Göteborg.

Svag start efter paus

En miserabel start på andra halvlek grusade dock alla poängchanser för bortalaget.

Önnered gick ifrån till 16–13 efter drygt elva minuter av andra halvlek. Då tog Skövdetränaren Rasmus Poulsen timeout och gestikulerade ivrigt när han förmanade sina spelare inför fortsättningen. Poulsen såg närmast rasande ut.

– Det handlar om disciplin. Vi har passivt spel och har en passning kvar och ska då ha ett avslut men så får de ändå en målchans på en kontring och vi springer inte hem. Det handlar om att visa respekt för laget och respekt för varandra. Det handlar inte om man är bra eller dålig. Vi höll oss inte till det som vi hade avtalat och då blir jag arg, säger Rasmus Poulsen.

Det gav ingen effekt. SHF misslyckades med två anfall i följd varvid Önnered ryckte ifrån till en 18–13-ledning. Då lämnade Poulsen in sitt andra timeout-kort inom loppet av endast 80 sekunder. Poulsen såg då närmast uppgiven ut.

– Det var tekniska fel och sedan timeout och tekniska fel igen. Där gick matchen för oss. Då var det över, fortsätter Rasmus Poulsen.

Sju raka hemmamål

Matchen gled Skövdespelarna ur händerna. Önnered gjorde sju raka mål och gick ifrån 13–13 till 20–13 under en period. Önnered vann till slut med 25–16.

Skövde HF utan poäng i Göteborg

– Vi kämpade länge bra men var hela tiden ett steg efter. Vi har chanser att komma i ledning i andra halvlek men då tappar vi och blir mentalt knäckta. Om det beror på att vi har haft corona, dålig form eller den mentala biten kan jag inte svara på, säger Rasmus Poulsen.

– Vi gick in till halvtidsvilan med en bra känsla men vi kände att vi hade gjort lite för många misstag och gjort för enkla fel, fortsätter han.

Sävehof nästa uppgift

Det är ny match redan på måndag för SHF i det intensiva spelschemat. Då står IK Sävehof för motståndet.

Samtidigt satte tabelljumbon Boden Handboll IF press på SHF genom att besegra Lugi HF på torsdagskvällen. Sista laget i SHE åker ur och nu skiljer det endast en poäng mellan lagen även om Skövde HF har fyra matcher färre spelade än Boden i en haltande tabell.

Matchfakta

SHE

ÖNNEREDS HK–SKÖVDE HF

25–16 (11–10)

Mål: Önnereds HK: Tilda Matthijs 7 mål/7 skott, Maria Sundin 5/8, Ewelina Ström 3/5, Nora Lundell 2/2, Linnea Säreborn 2/2, Elin Karlsson 2/2, Janita Svenheden 2/5, Tilda Olsson 1/2, Emma Olsson 1/1.

Målvakter: Hanna Eriksson 18 räddningar, 33 skott, 55 i räddningsprocent.

Mål: Skövde HF: Nikoline Lundgreen 5 mål/13 avslut, Ilda Kepic 3/5, Edita Nukovic 3/5, Elma Örtemark 2/6, Fanny Elovson 1/3, Marielle Lideskär 1/3, Melina Pilav 1/2.

Målvakter: Josephine Nordström 6 räddningar/24 skott, 25 i räddningsprocent, Lovis Kalla Baudin 1/6, 17 i räddningsprocent.

Utvisningar: Önnereds HK: 2x2 minuter. Skövde HF: 1x2 Minuter.

Domare: Glenn Korsar och Jonas Torman.

Publik: Ingen.

SLA-ligan: 3= Edita Nukovic. 2= Ilda Kepic. 1= Elma Örtemark.

Artikeltaggar

HandbollÖnnereds HKRasmus PoulsenSHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.