SIK-tränaren efter förlusten: "Hyggligt – men inte bra"

Publicerad:
David Lundmark och Oscar Forsmark i förlustmatchen mot Vimmerby. Foto: Linus Hellman

Skövde IK hängde med Vimmerby bra målmässigt. Matchen förlorades dock med 2–3 och spelmässigt var gästerna lite vassare. Att de kunde åka hem till Småland med tre poäng kändes rättvist.

SIK-tränaren Fredrik Ljunggren kommenterar:

– Vimmerby är ett bra lag, men jag tycker att vår insats är hygglig, men inte bra för då hade vi fått med oss poäng.

Vimmerby för svårt i Billingehov

SIK har det tufft i allettan. Serien startade med fem raka förluster, sedan kom två sköna segrar mot Karlskrona och Troja/Ljungby. Detta trots att laget dras både med skador och sjukdomar som gjort att de nu i flera matcher har spelat utan några av de som vanligtvis kan betecknas som nyckelspelare.

I veckan blev det förlust med 2–5 mot serieledande Nybro efter en tappar insats. Nu gästade trean Vimmerby som kom till spel med gott självförtroende efter tre raka segrar. Visst, Vimmerby var lite bättre som lag, men SIK stod verkligen upp och bjöd motstånd och visade att arbetsmoralen är hög.

Viktigt mål

Bäst symboliserat av spelet i andra perioden där Vimmerby kopplade ett rejält grepp och det stod 1-3 på tavlan. Det kunde ha blivit ytterligare något mål, men SIK gav inte upp och Oscar Forsmarks hårda jobb och fina passning till Lukas Johanssons som satte 2–3 med 14 sekunder kvar av perioden gav hemmalaget hopp inför tredje.

– En riktigt stark prestation av Forsmark, berömmer Ljunggren som annars var mest nöjd med lagets spel i den första perioden:

– Där borde vi ha fått med oss mer än 1–1.

Visst, SIK började matchen starkt och skapade en del chanser, men det var ändå Vimmerby som tog ledningen efter en snabb omställning och distinkt avslut av Todd Winder. Det var sedan backen Axel Abrahamsson som kvitterade i slutet av perioden. Detta var Axels första mål för säsongen och hans första poäng i allettan.

Hopp inför tredje

Sedan var 2–3 efter två perioder smickrade siffror för hemmalaget, men hoppet levde inför avslutningen.

I tredje fanns det några möjligheter, men Vimmerby var starkt, hade ofta mycket folk med hem i egen zon och gjorde det svårt för hemmaspelarna att få till någon press och längre anfall.

– Vimmerby är jobbigt att möta och vi kom aldrig riktigt till.

Mot slutet blev det ingen längre press och det bjöds ingen möjlighet att ta ut målvakten Hugo Fagerblom förrän dryga halvminuten återstod.

Nej, förlust för andra matchen i rad. Nu blir det att ladda om för två tuffa veckor med matcher onsdag, fredag och söndag. Närmast ute på ön mot Visby/Roma. SIK:s säsong går in i ett avgörande skede där det gäller att klättra upp ovanför det nedre playoffstrecket.

SIK som har en del spelare borta fick till mötet med Vimmerby tillbaka målvakten Robin Wallin. Av de som är skadade och sjuka och Adam Tilander närmast en comeback. Om det blir på onsdag återstår att se.

– Bra om vi får fler spelare att tillgå när det är tätt med matcher, säger SIK-tränaren.

Matchfakta

Allettan, södra

SKÖVDE IK–VIMMERBY

2–3 (1–1, 1–2, 0–0)

Första perioden: 0–1 (16,55) Todd Winder ass Oskar Carlsson och Christian Lindberg, 1–1 (1,27) Axel Abrahamsson ass Joel Werner.

Utvisningar: SIK: 2 min, V: 2x2 min.

Skott: 14–7.

Andra perioden: 1–2 (8,59) Ludvig Vännström ass Sebastian Vidmar och Gustav Jansson, 1–3 (14,30) Johan Schreiber ass Pierre Gustavsson och Christian Lindberg, 2–3 (19,46) Lukas Johansson ass Oscar Forsmark.

Utvisningar: Inga.

Skott: 8–16.

Tredje perioden:

Utvisningar: SIK: 2 min.

Skott: 9–4. Totalt: 31–27.

Domare: Jesper Jaktko.

Artikeltaggar

Adam TilanderAlexander TernbladAllettan södraFredrik LjunggrenHugo FagerblomIshockeyOscar ForsmarkRobin WallinSkövde IK

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare