Jonas kan bli årets eldsjäl på Jaktgalan

Mera
PUBLICERAD:
På lördag har eldsjälen Jonas Johansson, Tidavad chans att vinna pris på årets digitala jaktgala.
Foto: Anna Fröjd/Arkiv
Tidavadsbon och jägaren Jonas Johansson var en av fem nominerade till ”Årets eldsjäl” på Jaktgalan 2021.
Nu har han gått vidare som en av två finalister till det stora avgörandet på lördag.

Genom projektet ”Jakten för alla” hjälper Jonas Johansson funktionshindrade ut i skog och mark. Han brinner för att inspirera andra och visa att alla kan vara med och jaga. Detta är bakgrunden till hans nominering i årets Jaktgala.

Åtta kategorier

Till sju av de åtta kategorierna på Jaktgalan har svenska jägarkåren skickat in nomineringar, av dessa har sedan fem kandidater valts ut av en jury. Fram till den 31 december 2020 har folket kunnat rösta på den de anser vara en värdig vinnare. De två kandidater som fått flest röster har bjudits in till den digitala galan på lördag där vinnaren slutligen utses.

Den åttonde kategorin, ”Juryns pris”, är den enda som utses helt av Jaktgalans juryn.

Jaktgalans jury beskriver kategorin Jonas tävlar i som ”den viktigaste kategorin när det gäller att rekrytera nya jägare och sedan behålla dem som jägare”.

Nomineringen är den första för jaktledaren Jonas Johansson. Hans motståndare i kategorin ”Årets eldstjäl” är Kenneth Skynsveen från Kil.

MT ringde upp jaktledaren för att stämma av tävlingsnerverna.

Hur känns det att ha gått vidare som finalist?

– Det känns helst fantastiskt. Det är väldigt rörande att så många har röstat på mig och verkar gilla mitt arbete. Jag hade aldrig trott att jag skulle bli nominerad.

Vad tror du om dina vinstchanser?

– Det är nog 50/50. Motparten, eller alla som varit nominerade, gör något riktigt bra för ungdomar och andra parter. Det är underbart att se.

Dubbelt firande

Jonas tror att han kommer att medverka digitalt eller via telefon under galakvällen. Om det blir han som utropas till vinnare, är det dubbelt firande som gäller.

– Jag kommer att vara på ett 60-årskalas på lördag. Vi kommer att vara utomhus, sitta och grilla och så. Det blir väl något glas champagne också, i vilket fall som helst.

I prispotten ligger, förutom ett diplom som bevis på utmärkelsen, femtusen kronor samt ett sponsorpris från Canada-pulkan.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.