Sista natten mé gänget ställs in

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
För andra året i rad sätter coronapandemin stopp för ”Sista natten med gänget” på Skara Sommarland.
Foto: Anna Leijon
Coronapandemin sätter även i år stopp för den populära ”Sista natten mé gänget” på Skara sommarland för niondeklassare i Västra Götaland.

I närmare 30 år har niondeklassare från 21 kommuner i Västra Götaland, Örebro och Jönköpings län bjudits in för en helkväll på Skara sommarland för att fira sin sista kväll med grundskolekompisarna i parken.

”Sista natten mé gänget” har därmed varit Sveriges största drogfria IQ-certifierade skolavslutningsfest som årligen lockat cirka 3000 ungdomar.

Förra året satte coronapandemin stopp för det populära arrangemanget. Nu står det klart att även årets festligheter ställs in av samma anledning. Skaraborgs skol- och utbildningschefer står alla bakom beslutet.

– Vi tycker det är tråkigt att det inte blev av i år heller. Detta är ett arrangemang som behöver planeras långt före och i rådande läge och ovisshet förstår vi beslutet som är taget, säger Janne Nilsson, vd för Skara Sommarland, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.